Čínske mesto Wu-chan hlási len jeden nový prípad nákazy – už druhý deň po sebe

0
V Číne sa začal šíriť nový nebezpečný koronavírus ako v prvej krajine na svete (Autor: SITA)

Jedného nového nakazeného človeka vo Wu-chane hlásili v stredu a jedného v utorok, ale stredočínske veľkomesto je stále uzavreté. Tieto nádejné informácie nasledovali po vrchole pandémie, ktorý bol vo Wu-chane približne pred mesiacom a vtedy denne hlásili tisíce nových prípadov.

Čína ohlásila v stredu len 13 nových prípadov nákazy po celej krajine. Všetkých 12 prípadov mimo Wu-chanu bolo “dovezených”, ako uviedlo ministerstvo zdravotníctva. Tri z nich zaznamenali v čínskom hlavnom meste Peking, tri vo finančnej metropole Šanghaj, jeden v juhozápadnej provincii S'-čchuan a päť prípadov v priemyselne vyspelej provincii Kuang-tung.

Čína dáva do karantény všetkých ľudí, ktorí prídu zo zahraničia – snaží sa tak mať ochorenie COVID-19, spôsobené vírusom, pod kontrolou.

V krajine zaznamenali celkovo 80.890 prípadov nákazy koronavírusom, vrátane 3237 úmrtí. Väčšina infikovaných pacientov sa vyliečila.
Prvé prípady ochorenia COVID-19 hlásili vo Wu-chane vlani v decembri, pripomenula agentúra AP.

COVID-19 má u väčšiny ľudí ľahký alebo mierny priebeh, ale závažný priebeh je pravdepodobnejší u starších ľudí či tých s existujúcimi zdravotnými ťažkosťami.

- Reklama -