Smrť 19 ľudí v madridskom domove dôchodcov

    0
    Príslušníci španielskej armády hliadkujú v uliciach v Palma de Mallorca, v Španielsku (Autor: TASR)

    Príbuzní obyvateľov zariadenia Monte Hermoso v hlavnom meste Španielska pre agentúru AFP a ďalšie médiá uviedli, že infikovaných a v izolácii bolo najmenej 70 z jeho 130 obyvateľov a že najmenej 15 z nich na chorobu COVID-19 zomrelo.

    Spoločnosť, ktorá zmienený domov dôchodcov prevádzkuje, vo svojej správe, ktorú získal denník El País, uviedla, že v tomto zariadení zomrelo 19 ľudí.

    Prokuratúra v provincii Madrid spustila vyšetrovanie na základe trestného oznámenia, ktoré podalo združenie s názvom Ombudsman pre pacientov, podľa ktorého v zariadení pre seniorov zomrelo “najmenej” 19 ľudí.

    V liste predseda tohto združenia kritizoval “extrémne nedostatočné zaistenie bezpečnosti a čistoty, personálu a prostriedkov” v tomto zariadení.

    Správa o smrti seniorov v madridskom domove dôchodcov sa v Španielsku objavila na stredajších titulných stránkach novín. Najmenej sedem úmrtí zase hlásili v takomto súkromnom zariadení v meste Tomelloso.

    Koordinátor pre núdzové situácie na španielskom ministerstve zdravotníctva Fernando Simón povedal, že koronavírus v krajine “významne zasiahol” domovy dôchodcov, pričom že ministerstvo pracuje na protokole s cieľom “znížiť riziká v týchto typoch zariadení”.

    - Reklama -