OĽaNO, SME Rodina, SaS a Za ľudí podpísali koaličnú dohodu

    0
    Veronika Remišová, Boris Kollár, Igor Matovič a Richard Sulík podpisujú koaličnú dohodu. (Autor: TASR)

    Štvorlístok si už skôr podelil miesta vo vláde a v parlamente. OĽaNO obsadí vo vláde osem postov, Sme rodina a SaS po tri, Za ľudí dve.

    Premiérom bude Igor Matovič, OĽaNO obsadí tiež sedem ministerstiev.

    Ministrom financií bude Eduard Heger, ministrom vnútra Roman Mikulec, ministrom zdravotníctva Marek Krajčí, ministrom obrany Jaroslav Naď, rezort pôdohospodárstva povedie Ján Mičovský, ministerstvo životného prostredia Ján Budaj a ministerkou kultúry sa stane Natália Milanová.

    Hnutie Sme rodina získa tri rezorty. Ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny bude Milan Krajniak, ministrom dopravy a výstavby Andrej Doležal a podpredsedom vlády pre legislatívu a strategické plánovanie bude Štefan Holý. Predseda hnutia Boris Kollár sa stal predsedom Národnej rady SR.

    Tri ministerstvá bude riadiť SaS. Ministrom školstva bude Branislav Gröhling, ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí bude Ivan Korčok a ministrom hospodárstva predseda SaS Richard Sulík, ktorý bude zároveň prvým podpredsedom vlády pre ekonomiku.

    Strana Za ľudí získa dva rezorty, ministerkou spravodlivosti bude Mária Kolíková a podpredsedníčkou vlády a ministerkou pre investície a regionálny rozvoj Veronika Remišová. Pod tento rezort sa má presunúť celá organizácia a koordinácia čerpania eurofondov, má to byť transformácia súčasného Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu.

    - Reklama -