Mikulec: Prioritami sú krízový štáb a koronavírus

    0
    Novovymenovaný minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) prichádza na ministerstvo vnútra si prevziať rezort od svojej predchodkyne Denisy Sakovej (Smer-SD) v Bratislave 21. marca 2020 (Autor: TASR)

    Mikulec už pred piatkovou (20. 3.) ustanovujúcou schôdzou parlamentu prezradil, že jeho prvé kroky budú súvisieť s riadením krízového štábu a so šírením nového koronavírusu na Slovensku.

    Mikulec vtedy tiež povedal, že má svoje predstavy o tom, čo bude robiť vo vedení rezortu. Nekonkretizoval ich, najskôr sa musí oboznámiť s fungovaním rezortu a samotného krízového štábu.

    Roman Mikulec sa narodil 18. marca 1972 v Bratislave. Za vlády Ivety Radičovej bol riaditeľom Vojenského spravodajstva (VS). Pôsobil v USA na veliteľstve USCENTCOM (Centrálne velenie armády USA) v rámci vojenskej operácie Enduring Freedom (Trvalá sloboda) v Afganistane a Kosove. Po vstupe Slovenska do EÚ v roku 2004 bol vyslaný ako prvý príslušník Ozbrojených síl SR do Situačného centra Vojenského štábu EÚ v Bruseli. Od roku 2013 pracoval v súkromnom sektore v oblasti bezpečnosti, diplomacie a zahraničných vzťahov.

    - Reklama -