Do Talianska priletelo siedme lietadlo s ruskými vojenskými vedcami a zdravotníkmi

    0
    Ruské vojenské nákladné lietadlá Il-76 čakajú na odlet na vojenskom letisku Čkalovskij pri Moskve 22. marca 2020 naložené s materiálnou a zdravotníckou pomocou pre Taliansko. (Autor: TASR)

    Siedme lietadlo Il-76 ruských vzdušných síl vezúce skupinu ruských vojenských expertov a vybavenie pre diagnostikovanie a dezinfekciu pristálo na vojenskej základni Pratica di Mare, 30 kilometrov od Ríma, uviedlo ministerstvo.

    Virológovia a epidemiológovia ruského ministerstva obrany začnú pracovať po tom, ako im talianska strana určí oblasti ich pôsobnosti.

    Podľa agentúry TASS bolo do Talianska vypravených celkovo deväť takýchto lietadiel s približne 100 vojenskými virológmi a špecialistami ruského ministerstva obrany na infekčné choroby. Na ich palubách bolo aj osem tímov lekárov a zdravotných sestier. Sedem lietadiel odletelo do Talianska v nedeľu a dve ďalšie vzlietli v pondelok skoro ráno.

    Dohodu o vyslaní vojenského zdravotníckeho personálu a materiálnej pomoci do Talianska dosiahli pred niekoľkými dňami počas telefonického rozhovoru ruský prezident Vladimir Putin a taliansky premiér Giuseppe Conte.

    Ochorenie COVID-19 spôsobené koronavírusom SARS-CoV-2 si v Taliansku vyžiadalo 5476 obetí a počet nakazených stúpol na 46.638, oznámil v nedeľu večer šéf Úradu pre civilnú ochranu Angelo Borelli.

    Taliansko v počte obetí koronavírusu predbehlo aj Čínu, ktorá eviduje 3270 mŕtvych a viac ako 81 000 nakazených.

    Práve z Číny sa vírus rozšíril do celého sveta.

     

     

    - Reklama -