Fico: V Zákonníku práce nie je nič, čo by nás vyrušovalo. Smerácke výhrady koalícia akceptovala

    0
    Na snímke poslanec parlamentu Robert Fico (Smer-SD) počas štvrtej schôdze NR SR (Autor: TASR)

    Strana Smer-SD podľa Fica nemá problém v parlamente podporiť návrhy, ktoré považuje za prospešné.

    Výhrady, ktoré mali k novele Zákonníka práce, sa podľa Fica po ich upozorneniach odstránili, rovnako si minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) konečne našiel čas na rokovania s odborármi.

    „Nebude tam nič také, čo by nás vyrušovalo. To, čo chceli zle urobiť, strana Smer-SD zastavila,” vyhlásil vo štvrtok Fico.

    Poslanci boli napríklad proti tomu, aby zamestnávateľ počas mimoriadneho stavu mohol nariadiť zamestnancovi odpracovanie času, za ktorý mu patrila náhrada mzdy, ak bola výroba zastavená. Odpracovanie malo byť až v rozsahu 400 hodín, po rokovaní výborov sa však toto ustanovenie zo zákona má vypustiť.

    „Nemôžeme rešpektovať odpracovanie 400 hodín, zrazu zisťujeme, že to nebude iba jeden mesiac navyše, pokiaľ ide o podporu v nezamestnanosti, ale že to bude na celú dĺžku trvania obdobia, ktoré je pre Slovensko mimoriadne negatívne,” uviedol Fico.

    Ocenil, že sa predĺži obdobie poberania dávky v nezamestnanosti.

    Tiež doplnil, že minister práce “dokonca pracuje na návrhu Smeru-SD, aby sa predĺžilo obdobie poberania rodičovského príspevku”.

    „Ženy, ktorým končí poberanie rodičovského príspevku, sa nemajú kam vrátiť. My to vítame a ak tieto naše podmienky budú prijaté, my za novelu Zákonníka práce zahlasujeme. Je len opäť 'acylpyrínom', nebude tam nič také, čo by nás vyrušovalo. Tento Zákonník práce tiež potvrdzuje, že nevedia s čím majú prísť,” adresoval na účet vládnej koalície Fico.

    Parlament už novelu Zákonníka práce prerokoval v druhom čítaní, má už len rozhodnúť o jej schválení.

    - Reklama -