Matovič zvoláva tlačovku. Sulík a Viskupič blúznia, sú nezodpovední a devalvujú veľkonočné opatrenia

    0
    Igor Matovič vľavo pri vymenovaní Ivana Korčoka za ministra zahr.vecí. Vedením rezortu bol do štvrtka 8.4. poverený minister hospodárstva R.Sulík. (Autor: TASR)

    Matovič reaguje na facebookové statusy politikov SaS R. Sulíka a M. Viskupiča.

    „Hodinu stojím na D1 pri Zelenci smerom do BA. A týmto tempom tu budem stáť minimalne ďalšiu hodinu a pol,” rozhorčoval sa saskársky poslanec Viskupič a volal po zdravom rozume.  

    Pridal  sa k nemu aj R. Sulík, ktorý natočil i  video  a uviedol: „Bohužiaľ, hodiny argumentovania na vláde a koaličnej rade nepomohli. Toto je šialené a musí to skončiť. Premiérovi sa, žiaľ, neviem dovolať.”

    Sulík sa ďalej rozčuľoval, že na inak prázdnych diaľniciach sa kvôli obmedzeniu pohybu a kontrolám tvoria kilometrové zápchy. Kvôli 800 mŕtvym na chrípku si podľa Sulíka ekonomiku neničíme ale kvôli 500 infikovaným na koronavírus áno.
     
    Matovič na politikov reaguje: “Verím, že pochopia, ako sú mimoriadne nezodpovední, ak devalvujú svojimi neuváženými rečami a dištancovaním sa od platného uznesenia vlády, obmedzenia počas Veľkej noci. Toto nie je pieskovisko, sme vo vojne s mimoriadne nebezpečným nepriateľom a akákoľvek demoralizácia tímu a útoky do vlastných radov sú v záujme zla, ktoré voči nám stojí.”

    Na sociálnych sieťach sú však stovky odkazov  nahnevaných ľudí kvôli nezvládnutiu opatrení. 

    “Idem  zo Šamorína do Bratislavy už 4 hodiny.  O pohnutí snívam. Policajti vypisujú do hárkov všetky osobné údaje. Aj s telefónom,” – píše žena zo Šamorína.

    Ďalšie množstvá reakcií na profile premiéra Matoviča sa nesú najmä v kritickom štýle.

    “Vám sa to vymklo z hlavy, to ste mohli predvídať, Vaše riadenie štátu je poriadne zmätočné, dúfam, že si to uvedomujete, “nemáte nato”, píše muž premiérovi.

    Matovič reagoval,  že cesty boli  upchaté, lebo pár hliadok  nepochopilo, že nemajú kontrolovať každého, ale robiť  len námatkové  kontroly. 

    “Bolo by dobre si občas aj nastaviť zrkadlo a priznať si, akú volovinu si urobil s tým zákazom vychádzania. A konečne by bolo na mieste aj prevziať zodpovednosť a prestať sa neustále vyhovárať na druhých! Och, pane bože…” – píše Matovičovi ďalší muž z Trnavy. 

    Autor: Lucia Balichová

     

    - Reklama -