KONCERT: Na Bocelliho v milánskom Dóme “bolo” viac ako 22 miliónov divákov. Ak ste nestihli, vypočujte si

    0
    Taliansky tenorista Andrea Bocelli stojí pred katedrálou v Miláne pred svojím vystúpením v ľudoprázdnom gotickom Dóme na Veľkonočnú nedeľu (Autor: TASR)

    Bocelliho vystúpenie nazvané Hudba pre nádej, odvysielané z Dómu naživo, sledovalo cez kanál YouTube viac ako 22 miliónov divákov.

    Bocelli v sprievode organistu odspieval štyri piesne vo vnútri nádhernej gotickej budovy a koncert zakončil skladbou Amazing Grace, ktorú odspieval na schodoch katedrály v pozadí s fotomontážou zobrazujúcou prázdne ulice Paríža, Londýna a New Yorku.

    „V deň, keď oslavujeme dôveru v život, ktorý víťazí, mi bolo cťou a potešením odpovedať ´si´ na pozvanie mesta a milánskeho Dómu,” uviedol zrakovo postihnutý umelec v správe pred svojím vystúpením.

    „Vďaka naživo vysielanej hudbe, spájajúcej milióny zopnutých rúk kdekoľvek na svete, objímeme toto ranené pulzujúce srdce Zeme,” povedal.

    Zdroj: Facebook/Andrea Bocelli

    Miláno je metropolou severotalianskeho regiónu Lombardsko, ktorý je spomedzi všetkých krajov Talianska najviac postihnutý epidémiou choroby COVID-19 vyvolávanej koronavírusom SARS-CoV-2. Zaznamenali tam už viac ako 9000 obetí na životoch.  

    Kostoly v Taliansku zostávajú zatvorené a dokonca aj bohoslužby, celebrované pápežom Františkom cez Veľkonočné sviatky, boli streamované a odvysielané viacerými televíziami.  

    - Reklama -