Voči policajtovi, ktorý v službe spal, vyvodia zodpovednosť. Avizuje bratislavská mestská polícia

    0
    ilustračná fotografia, Mestská polícia Bratislava (Autor: TASR)

    Mestskú políciu toto zlyhanie policajta mrzí a verejnosti sa zaň ospravedlnila.

    „Je nám to ľúto o to viac, že ide o policajta, ktorý svojím doterajším plnením si pracovných povinností bol vzorným príkladom, preukazoval vysokú mieru iniciatívy a spoľahlivosti. Policajt sám prejavil nad svojím zlyhaním ľútosť a je pripravený zaň niesť plnú zodpovednosť,” uviedla.

    Zároveň podotkla, že služba ľudí v prvej línii vrátane mestských policajtov je v súčasnosti pre pandémiu nového koronavírusu náročnejšia ako inokedy.

    „Vystavujú sa vyššej miere rizika ochorenia ako my ostatní a spolu s časovo náročnými službami sa to môže prejaviť aj v podobe únavy či stresu. Posudzujme, prosím, aj takéto zlyhania v kontexte situácie, v ktorej sa my aj oni nachádzame,” skonštatovala mestská polícia.

    Deklaruje, že napriek ojedinelým zlyhaniam sa v súčasných ťažkých časoch snaží byť “zodpovedným strážcom verejného poriadku”.

    Mestská polícia žiada verejnosť, aby ju kontaktovala v prípade, ak má podozrenie, že došlo k pochybeniu príslušníka mestskej polície.

    „Môžeme ubezpečiť, že sa zaoberáme každým jedným podnetom. Pretože ochranu verejného poriadku berieme vážne,” podotkla mestská polícia.

    - Reklama -