piatok, 14 mája, 2021
12.2 C
Bratislava
Úvod Aréna Čaputová: Programové vyhlásenie vlády ešte nemám. Viac než počet strán ma zaujíma,...

Čaputová: Programové vyhlásenie vlády ešte nemám. Viac než počet strán ma zaujíma, či sú v ňom opatrenia v súlade so spoločenskou objednávkou

Obsah Programového  vyhlásenia vlády je podľa prezidentky veľmi dôležitý pre kroky vlády aj po skončení krízy.

“Viac než počet strán programového vyhlásenia ma preto zaujíma, či v ňom obsiahnuté opatrenia budú v súlade so spoločenskou objednávkou vyjadrenou občanmi vo voľbách, ako aj s prísľubmi politických strán, najmä v prioritných oblastiach, ktoré sledujem. Tie totiž boli aj obsahom povolebných rozhovorov s politickými stranami,” uviedla Čaputová.

Hlava štátu skonštatovala, že z úradu vlády doposiaľ nemá znenie programového vyhlásenia vlády a nie je zatiaľ k dispozícii ani verejnosti.

“Priestor na širšiu odbornú a politickú diskusiu navrhovaných opatrení už teda nebude,” dodala. Na stretnutí sa prezidentka podľa Goffovej zaujímala aj o aktuálnu situáciu na Slovensku spôsobenú pandémiou nového koronavírusu.

minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) a prezidentka Zuzana Čaputová

Vláda musí podľa Ústavy SR predložiť Národnej rade (NR) SR svoj program a požiadať ju o vyslovenie dôvery do 30 dní od vymenovania. Vládu prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala 21. marca.

Kabinet si schválil termín na predloženie dokumentu do 13. apríla, ten však nestihol a nový termín neurčil. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) avizoval, že vláda by mala s programom predstúpiť pred NR SR na schôdzi, ktorá sa začne v pondelok 20. apríla. Premiér Igor Matovič (OĽaNO) uviedol, že vláda by mala PVV odobriť najneskôr v nedeľu (19. 4.).

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

NAJČÍTANEJŠIE