Ochorenie COVID-19 potvrdili u zamestnanca zariadenia pre seniorov v Prievidzi

    0
    Ilustračná fotografia Foto: TASR

    Zamestnanec zabezpečoval klientom zariadenia sprievod do nemocnice na špecializované vyšetrenia. “Predpokladáme, že vírus mohol zamestnanec dostať práve v nemocnici. Jeho ochorenie sa zistilo pri náhodnom testovaní, ktoré realizujeme od piatka 17. apríla,” uviedol Ďureje.

    Pracovník podľa hovorcu nevykazoval žiadne príznaky ochorenia. Otestovali aj klienta, ktorého zamestnanec sprevádzal v nemocnici. “V prípade klienta dopadol test negatívne,” doplnil Ďureje.

    Momentálne za pomoci tamojšieho regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) robia podrobnú anamnézu pracovníka. Ďalšie kroky bude radnica realizovať po odporúčaní RÚVZ, ktorý bude testovať všetkých, ktorí s ním prišli do kontaktu. Podľa hovorcu mesta je predpoklad, že otestujú ďalších 80 ľudí. “Zamestnanec nebol v práci od nedele 19. apríla. Vedenie zariadenia ho nechalo preventívne doma, pretože v predchádzajúcich dňoch bol častejšie ako sprievod v nemocnici,” vysvetlil.

    Okrem pracovníka, ktorý mal pozitívny test na COVID-19, testovali v pondelok (20. 4.) ďalších 26 klientov a 21 zamestnancov zariadenia. Všetkých 47 ich malo negatívne výsledky. Celkovo v zariadení urobili už 76 testov na COVID-19.

    - Reklama -