Matovič Sulíkovi: Držím palce! A dodal, že tlaky záujmových skupín rozobrať poslanecké kluby sú obrovské

    0
    Na snímke predseda vlády SR Igor Matovič počas tlačovej konferencie (Autor: TASR)

    „Držím palce Richardovi Sulíkovi, aby nastavil mód fungovania v rámci svojej strany, či aj poslaneckého klubu, alebo aj mimo neho. Aby bolo čo najmenej odkazov cez facebook, čo najmenej otvorených listov, kde sa podpíše štátny tajomník za tú konkrétnu stranu a vyzýva svoju vlastnú vládu. Myslím si, že to by sme si do budúcna robiť nemali,” skonštatoval na stredajšej tlačovej konferencii pred parlamentom.

    Premiér zároveň dodal, že tlaky záujmových skupín rozobrať jednotlivé poslanecké kluby sú obrovské.

    Cigániková, ktorá je predsedníčkou parlamentného zdravotníckeho výboru, pre TASR uviedla, že na výbore nepodporila odporúčanie schváliť PVV, pretože má výhrady voči unitárnemu systému zdravotných poisťovní. Pre časopis .týždeň Cigániková spomenula, že za PVV nebude ani hlasovať, pretože neobsahuje zámery, ktoré presadzovala.

    Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová pre TASR uviedla, že zvyšných 12 poslancov za SaS jednoznačne podporí programové vyhlásenie vlády. Postoj Cigánikovej ju mrzí.

    Z rozhodnutia Cigánikovej je prekvapený aj štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus (SaS).

    „Možno to ešte pani poslankyňa do hlasovania prehodnotí,” doplnil Klus.

    Poslanecký klub strany Za ľudí podporí PVV, pretože je s tým spojená dôvera vláde, povedal novinárom podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí).

    Podotkol, že vďaka strane Za ľudí sa do materiálu dostali dôležité veci a zároveň sú aj veci, ktoré sa tam vďaka nim nedostali. 

    „Politika je o kompromisoch,” dodal.

    Predseda poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Peter Pčolinský pre TASR povedal, že poslanci PVV podporia. 

    Dodal, že o pripomienkach hnutia rokovala ešte koaličná rada a boli zapracované.

    - Reklama -