Šutaj Eštok: Voľby ukázali jasne, kto je lídrom Smeru

    0
    Matúš Šutaj Eštok (Autor: vlada.gov.sk)

    “Ak Smer chce byť v budúcnosti úspešnou politickou stranou a chce ponúknuť alternatívu modernej sociálnej demokracie, je načase baviť sa aj o tom, ako bude vyzerať v budúcnosti,” zhodnotil Šutaj Eštok. Zdôraznil, že o tom, či bude súčasný podpredseda parlamentu a volebný líder Smeru-SD na čele strany, rozhodne personálny snem.

    “Privítali by sme, keby mladší ľudia v Smere dostali viac príležitostí,” doplnil poslanec Erik Tomáš (Smer-SD). Je podľa neho logické, že po každých voľbách má nasledovať snem, kde sa budú riešiť aj personálne otázky. Tento rok ho odložili pre šírenie nového koronavírusu, má byť však hneď, ako to dovolí epidemiologická situácia. Tomáš dodal, že verí v internú dohodu.

    Pellegrini pripustil svoju kandidatúru za šéfa strany.

    “Ak si Smer-SD chce zachovať mieru vplyvu a rešpektu v tejto krajine a príde na stôl otázka, kto má stranu viesť, tak ja určite budem patriť k tým, ktorí sa budú uchádzať o to, že by chceli vtlačiť novú tvár strane Smer-SD,” odpovedal Pellegrini na otázku, či bude kandidovať za predsedu Smeru-SD. Doplnil, že ak táto otázka nepríde, bude s ďalšími straníkmi zvažovať iný spôsob, akým zabezpečiť občanom novú a modernejšiu sociálnu politiku.

    - Reklama -