Na súde s Kočnerom sa budú dva dni čítať listinné dôkazy, potvrdil prokurátor Turan. Uviedol, prečo prišiel nový kolega

    0
    Ilustračné foto (Autor: TASR)

    „Budú sa čítať navrhované dôkazy,“ uviedol Turan s tým, že alternatívou by bolo predvolanie samotných znalcov, čo by mohlo konanie zbytočne predĺžiť.

    Ako dlho bude ešte trvať hlavné pojednávanie, neodhaduje.

    Na súde je aj nový prokurátor ÚŠP Michal Šúrek. Turan ho považuje za erudovaného odborníka a dodal, že je prítomný v prípade, že by sa Turanovi niečo stalo a musel by jeho prácu dokončiť Šúrek.

    Prokurátor Juraj Novocký, ktorý Turanovi asistoval donedávna, z ÚŠP odchádza na Európsku prokuratúru.

    V stredu doobeda sa na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) čítali najmä znalecké posudky týkajúce sa vraždy novinára a jeho snúbenice, ako aj vraždy podnikateľa Petra Molnára.

    Predsedníčka senátu Ružena Sabová zahrnula do dokazovania aj bankovky, ktoré našli u Miroslava Marčeka. Išlo o hotovosť 4000 eur.

    Na ŠTS sa čítal aj znalecký posudok analýzy DNA na bankovkách, ktoré našla NAKA u obžalovanej Aleny Zsuzsovej. Na bankovkách sa nachádzala aj DNA Zoltána Andruskóa. Znalec vtedy nevylúčil, že by DNA mohla patriť aj Marianovi Kočnerovi.

    Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Tomáš Szabó, Miroslav Marček, Alena Zsuzsová a Marian Kočner. Kočner si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

    - Reklama -