Rusko potvrdilo 7993 nových prípadov nákazy koronavírusom. Je medzi nimi aj premiér Mišustin

    0
    Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) počúva ruského premiéra Michaila Mišustina počas videokonferencie: oznámil mu, že testy u neho potvrdili nový koronavírus. (Autor: TASR)

    Z choroby COVID-19, spôsobovanej novým druhom koronavírusu, sa uzdravilo v Ruskej federácii zatiaľ dovedna 13 220 ľudí a zomrelo 1169 osôb, spresňuje podľa tohto zdravotníckeho zdroja TASS.

    Krízové centrum zároveň poznamenáva, že 3534 nových prípadov, teda 44,5 percenta, je bezpríznakových (asymptomatických).

    Moskovský protikoronavírusový operačný štáb k celkovej situácii dodáva, že v katastri hlavného mesta je zaznamenaných 3561 nových prípadov infekcie novým druhom koronavírusu, čím sa počet nakazených Moskovčanov vyšplhal na 57 300.

    Vo štvrtok oznámil aj ruský premiér Michail Mišustin že testy u neho potvrdili nový koronavírus. Novinárov s touto skutočnosťou oboznámil počas videokonferencie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

    Šéf Kremľa len dva dni predtým informoval, že nariadil jednotlivým orgánom pripraviť do 5. mája plány, na základe ktorých by sa od 12. mája postupne rušili obmedzenia zavedené proti šíreniu koronavírusu SARS-CoV-2.

    - Reklama -