Ak Pellegrini neuspeje ako šéf Smeru, odíde. Sulíka trápi štart ekonomiky a nie Matovičove výroky

    0
    Na kombosnímke zľava Peter Pellegrini a Richard Sulík Foto: TASR

    Pellegrini skonštatoval, že pri politike je dôležitá aj komunikácia s ľuďmi a spôsob, akým sa reaguje na súperov. Myslí si, že Smeru-SD má čo ponúknuť.

    Zdôraznil, že štruktúry strany rozhodnú, akým spôsobom má ísť ďalej. Ak by necítil šancu, podľa vlastných slov by do boja o predsednícky post nešiel. Podotkol, že je sociálny demokrat a neplánuje vnášať do politiky pseudotémy a v Smere-SD nechce zavádzať žiadne liberálne biznis krídlo. Pripustil odchod zo strany, ak by neuspel vo voľbe predsedu.

    „Asi nechcete zostať v strane, kde vás nechcú,” podotkol.

    Sulík odmietol, že by vo vedení Smeru-SD uvítal viac Fica ako Pellegriniho. Poukázal na množstvo korupčných káuz strany, za ktoré nesie podľa neho Fico zodpovednosť.

    Šéf SaS tiež deklaroval, že výroky premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) o sebe neberie osobne, chápe, že je pod tlakom. Pripustil, že to môže vyrušovať voličov a premiérovu výzvu, aby si odkazy neposielali cez médiá, označil za správnu.

    „Nebudem to robiť ani v tomto prípade. To, čo mňa zaujíma, je, poďme oživiť ekonomiku,” zdôraznil.

    Pellegrini podotkol, že tento spor vyrušuje celú spoločnosť a na mieste Sulíka by po niektorých Matovičových výrokoch ponúkol funkciu ministra. Zdôraznil, že premiér by mal v aktuálnej situácii ministra hospodárstva považovať za jednu zo svojich pravých rúk.

    Expremiér skonštatoval, že hoci Slovensko patrí medzi krajiny, ktoré zdravotne krízu v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu zvládajú lepšie, ekonomicky sa posúva však pomaly. Zdôraznil, že opatrenia treba zrýchliť a rýchlejšie otvoriť ekonomiku.

    Sulík s tým súhlasí. Naďalej trvá na rýchlejšom uvoľňovaní opatrení a potrebe vložiť peniaze do ekonomiky.

    Po predajniach, ktoré nepovažuje za riziko, by sa podľa neho mali otvárať napríklad aj terasy reštaurácií.

    Pellegrini si myslí, že slovenská ekonomika dlhodobo v takomto režime nevydrží. Mrzí ho, že názory Sulíka narazili na premiéra. Privítal by, keby vo vláde konečne niekto začal brať zodpovednosť za svoje riešenia a nie sa len vyhováral na jednotlivé názory odborníkov či epidemiológov.

    - Reklama -