Viedenské letisko ponúkne pasažierom testy na COVID-19

    0
    letisko Schwechat, Viedeň (Autor: TASR)

    Cestujúci prichádzajúci do Rakúska sa museli doteraz na letisku preukázať negatívnym testom na ochorenie COVID-19, ktorý nesmel byť starší ako štyri dni. V opačnom prípade museli ísť na dva týždne do karantény.

    Od pondelka bude pre pasažierov k dispozícii molekulárno-biologický test na COVID-19, ktorého výsledky budú známe do dvoch až troch hodín, uviedlo letisko. “Letecká doprava – či už služobné cesty alebo nevyhnutné (súkromné) cesty – tak budú bezpečnejšie a jednoduchšie,” dodali predstavitelia letiska.

    Ľudia, ktorí už nastúpili do karantény, ju budú môcť opustiť, keď sa potvrdí, že nemajú ochorenie COVID-19, poznamenalo viedenské letisko. Testy na letisku, ktorá stoja 190 eur, budú môcť podstúpiť aj cestujúci z Viedne, aby sa tak mohli negatívnym testom preukázať vo svojej cieľovej destinácii.

    Viedenské letisko prevádzkuje pravidelné lety do Dauhy, Dortmundu, Düsseldorfu, Frankfurtu nad Mohanom, Hamburgu, Lisabonu, Minsku a Sofie, ako aj charterové a služobné lety. Pre lety z vysoko rizikových oblastí platí vo Viedni zákaz pristátia.

    Rakúsko eviduje 15.526 nakazených koronavírusom SARS-CoV-2 a 598 úmrtí. V krajine v sobotu v rámci uvoľňovania opatrení po takmer siedmich týždňoch znova otvorili obchodné centrá, kaderníctva, ako aj všetky obchody s nákupnou plochou väčšou než 400 metrov štvorcových.

    - Reklama -