Banksyho nová maľba: Pocta práci zdravotníkov počas pandémie

    0
    Zamestnankyňa aukčnej siene Sotheby sa pozerá na jedno z najznámejších diel slávneho tajomného tvorcu Banksyho - olejomaľbu, na ktorej je zachytené zasadnutie britského parlamentu, kde namiesto ľudí rokujú šimpanzy 27. septembra 2019. (Autor: TASR)

    Banksy zverejnil nové dielo v stredu na svojom účte na Instagrame.

    Čierno-biela maľba zobrazuje malého chlapca v tričku a nohaviciach na traky, ktorý kľačí na zemi vedľa košíka s hračkami, kde ležia odložení zvyčajní superhrdinovia ako Superman či Batman. Tých chlapček nahradil novou hrdinkou – bábkou zdravotnej sestry, ktorú drží v ruke. Oblečená je v zdravotníckej uniforme s červeným krížom a tvár jej zakrýva ochranné rúško. Podobne ako Superman má zdvihnutú ruku.

     

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    . . Game Changer

    Príspevok, ktorý zdieľa Banksy (@banksy),

    6 Máj 2020 o 9:50 PDT

    Zdroj: Instagram/Banksy

    Ako informovala spravodajská stanica BBC, Banksy údajne nemocnici nechal odkaz so znením “vďaka za všetko, čo robíte”.

    „Verím, že (táto maľba) toto miesto trochu rozjasní, hoci je len čierno-biela,” dodal.

    Maľba s rozmerom jeden meter štvorcový a pomenovaná “Game Changer” (Ten, čo mení pravidlá), zostane v miestnej nemocnici do jesene a následne pôjde do dražby a zisk bude venovaný britskej Národnej zdravotnej službe (NHS).

    Anonymný umelec s prezývkou Banksy, o ktorom je známe, že pochádza z Bristolu a do Londýna prišiel v 90. rokoch 20. storočia, sa stal známym na celom svete prostredníctvom svojich spoločensky kritických graffiti.

    - Reklama -