Od nedele začnú vlaky jazdiť “normálne”. ZSSK obnovuje vnútroštátnu dopravu

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    Po vyhlásení mimoriadnej situácie ZSSK vypravovala v priemere 1015 vlakov denne, teraz sa ich počet navýši na približne 1396.

    „Zároveň platí, že medzištátne vlakové spoje zo a do SR na všetkých hraničných priechodoch so všetkými susednými krajinami zostávajú pozastavené,” ozrejmil Kováč.

    Od 18. mája bude zároveň spustený predaj vnútroštátnych rezervácií, zavádza sa tiež povinná rezervácia miest v 1. vozňovej triede a povinná rezervácia v nočných vlakoch v úseku Trenčín – Poprad Tatry, Plešivec – Levice a v úseku Bratislava – Plešivec a povinná rezervácia bicyklov vo vlakoch diaľkovej dopravy.

    Oproti platnému grafikonu budú dočasne platiť určité výnimky. Napríklad vlak s odchodom z Bratislavy o 21.53 h do Nových Zámkov bude premávať denne. Rýchlik, ktorý vyráža z Košíc o 13.45 h smerom do Bratislavy, bude vedený v nedele až do 17. mája.

    Rovnako tak rýchlik, ktorý štartuje z Humenného o 14.06 h do Bratislavy. Zrušený bez náhrady bude zasa napríklad rýchlik s odchodom o 17.13 h zo Zvolena do Košíc.

    - Reklama -