Nechcem, aby sa vzbudzoval prehnaný optimizmus, uviedol premiér k otváraniu škôl. Rozhodnú odborníci, zopakoval

    0
    Na snímke predseda vlády SR Igor Matovič počas tlačovej konferencie (Autor: TASR)

    Zároveň upozornil, že dopredu hovoriť o možných termínoch nie je korektné, narážal tým na informácie, ktoré predniesol minister školstva vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) na sociálnej sieti.

    „Mrzí ma, že pán minister a ďalší komunikujú túto tému na verejnosti. Nechcem, aby sme vzbudzovali prehnaný optimizmus, ktorého výsledkom môže byť strata zodpovednosti a následný opätovný nárast pozitívnych prípadov. V takej situácii by sme totiž museli opäť sprísniť opatrenia, a to by nikto z nás, myslím, nechcel,” uviedol Matovič.

    Povedal, že ak sa situácia so zvládaním pandémie bude vyvíjať dobre, “vie si predstaviť čokoľvek”, rozhodnutie o ďalšom uvoľňovaní opatrení však musí byť v réžii konzília odborníkov – epidemiológov.

    Gröhling vo videu na sociálnej sieti v stredu (6. 5.) naznačil, že pri otváraní škôl by sa najskôr mali vrátiť deti do škôlok a žiaci prvého stupňa základných škôl spolu s piatakmi. 

    Zdroj: Facebook/Branislav Gröhling  Vzdelanie je budúcnosť krajiny

    Následne sa bude zvažovať, či sa do škôl vrátia aj ostatní žiaci. 

    Minister by bol rád, keby bolo vyučovanie v školách obnovené aspoň čiastočne v júni.

    Školy a školské zariadenia sú z dôvodu šírenia nového koronavírusu zatvorené od marca. Počas mimoriadneho prerušenia vyučovania v školách sa vzdelávanie realizuje dištančnou formou.

    - Reklama -