Bývalý šéf PPA Kožuch aj finančník Kvietik budú definitívne stíhaní väzobne. Finančníkovi nepomohla ani ponúkaná státisícová kaucia

    0
    Akcia Dobytkár (Autor: Polícia SR)

    „Senát NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí sťažnosti oboch obvinených, trestne stíhaných pre pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku spolupáchateľstvom, zamietol ako nedôvodné,” konkretizovala ďalej Važanová. Písomný sľub Martina Kvietika senát neprijal a neprijal ani peňažnú záruku vo výške 200 000 eur ponúknutú za tohto obvineného.

    Juraja Kožucha a Martina Kvietika zobral sudca pre prípravné konanie ŠTS, pracovisko Banská Bystrica do väzby 25. apríla. Obaja boli obvinení z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku spolupáchateľstvom.

    Dôvodom kolúznej väzby bola obava z možného ovplyvňovania svedkov. Rozhodnutie nebolo právoplatné, pretože obvinení podali proti nemu sťažnosť, o ktorej rozhodoval vo štvrtok NS SR.

    Dvojicu zadržali 22. apríla v rámci pokračujúcej policajnej akcie Dobytkár. Počas nej zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v ostatných týždňoch viacero ľudí pre korupčné trestné činy a legalizáciu príjmov z trestnej činnosti.

    Celková výška prijatých úplatkov zo strany Kožucha a Kvietika predstavuje podľa polície sumu vo výške 924 000 eur.

    Koncom minulého týždňa NAKA informovala, že v rámci akcie Dobytkár išlo o úplatky v hodnote približne desiatich miliónov eur. Doteraz bolo vo veci obvinených 19 fyzických a päť právnických osôb z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Väzobne je stíhaných šesť osôb.

    - Reklama -