Návrh na nového ministra školstva očakávam každú chvíľu, priznáva Fico

    0
    Predseda Smer-SD a premiér Robert Fico (uprostred), predseda SNS a predseda parlamentu Andrej Danko (vľavo) a predseda Most-Híd a podpredseda NR SR Béla Bugár (Autor: TASR)

    “V pondelok, dúfam, robíme na tom veľmi intenzívne, chceme podpísať už avizovaný dodatok ku koaličnej zmluve, ktorý bude hovoriť o ešte aktívnejšej komunikácii partnerov,” povedal Fico. Vládne strany chcú napríklad zaviesť pravidelnú Koaličnú radu, “prakticky každý pondelok,” teda ešte pred rokovaním vlády, parlamentu.

    Strany Smer-SD, SNS a Most-Híd chcú podľa premiéra preniesť komunikáciu aj na úroveň krajov a okresov. “Politické štruktúry sa musia stretávať aj na iných úrovniach,” vysvetlil Fico.

    Čo sa týka obsahu dodatku, podľa premiéra sú koaliční partneri dohodnutí už na 99 percent.

    Predseda vlády taktiež očakáva, že šéf SNS Andrej Danko mu “každú chvíľu” predloží návrh na vymenovanie nového ministra školstva. “Ak to tak bude, urobím všetko pre to, v spolupráci s predsedom SNS, aby sme tento návrh predložili prezidentovi tak, že by už v stredu budúci týždeň mohol byť tento kandidát ako minister na vláde,” uviedol Fico. Doplnil, že ide o rezort, ktorý patrí do pôsobnosti SNS a jej nomináciu na post ministra bude rešpektovať.

    Premiér sa taktiež zastal ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera (Smer-SD), charakterizoval ho ako “historicky najlepšieho ministra práce, pokiaľ ide o výsledky, ktoré dosahuje”.

    - Reklama -