Danko dnes vytasí meno nového ministra školstva. Bude sa podpisovať aj dodatok ku koaličnej zmluve

    0
    zľava predseda SNS Andrej Danko, predseda vlády SR a predseda SMER-SD Robert Fico a predseda Most-Híd Béla Bugár počas tlačovej konferencie po skončení koaličnej rady (Autor: TASR)

    Podľa premiéra Roberta Fica by koaličná rada mala zasadať každý pondelok a bude prerokúvať návrhy zákonov ešte pred rokovaním vlády. V diskusnej relácii televízie TA3 Fico vyhlásil, že ministri budú musieť dať materiály k dispozícii koaličným partnerom deň predtým, než s nimi prídu na rokovanie vlády, informuje denník Plus JEDEN DEŇ.

    V súčasnosti je vedením ministerstva školstva poverená Gabriela Matečná. Rezort by mal po novom obsadiť nestraník. Danko dnes oznámi meno svojho nominanta koaličným partnerom a zajtra sa ho má dozvedieť aj verejnosť. Podľa Dankových slov to bude mediálne zdatný odborník, má však pripravených niekoľko kandidátov. Fico sa vyjadril, že nomináciu SNS prijme.

    Prvá zmena koaličnej zmluvy nastala pred rokom, 1. septembra 2016, keď sa rozpadla strana Sieť a zo štvorkoalície sa stala vláda troch strán. Päť Procházkových ľudí prešlo do poslaneckého klubu strany Most-Híd, ktorá prevzala ministerstvo dopravy.

    - Reklama -