Pelíškovské „pomáhate druhej strane“, opičia láska, za všetkým je Putin, zhrnul Blaha obhajobu Kisku slovenskou pravicou

    0
    Ľuboš Blaha (Autor: Archív Ľ. Blahu)

    Opozícia podľa neho obhajuje Kiskove daňové podvody tromi spôsobmi. „Prvý je variáciou na slávne pelíškovské ´a komu tím pomáhate – druhý straně!´. Hlavným predstaviteľom je Štefan Hríb a jeho téza, že každý, kto kritizuje Kisku, je užitočný idiot jeho neprajníkov,“ konštatuje Blaha a označuje to za klasickú logiku všetkých totalitných hnutí – „svet je čiernobiely a ty si buď s nami, alebo proti nám“. O chybách vodcov sa nehovorí, lebo zvíťazí druhá strana.

    Druhá obhajoba Kisku je argument typu „za všetko môže Putin“. Za hlavného exponenta Blaha považuje Toma Nicholsona. „Ide o klasický prejav chorobnej rusofóbie, ktorá sa tu šíri už niekoľko rokov. Zatiaľ tento spôsob obhajoby vyústil do podozrenia, že diskreditačné e-maily na Kisku posielajú Rusi,“ okomentoval túto opozičnú komunikačnú stratégiu.

    „Nakoniec zistíme, že Rusi možno zorganizovali Kiskovi celú kampaň, aby ho dnes mohli vydierať a Putin od prvého dňa Kiskovej kampane všetko dôkladne pripravoval – spolu s vesmírnymi jaštermi, Bildergbergom a Perinbabou,“ vytiahol z vreca klasické rekvizity v novej adaptácii.

    „Ak je dnes Kiska vydieraný inou mocnosťou, predstavuje pre Slovensko bezpečnostné riziko a všetci, čo to dávajú ´na Nicholsona´, by mali žiadať Kiskovo okamžité odstúpenie,“ prízvukuje Blaha a ironicky dopĺňa, že inak si nikdy nebudeme istí, či Kiska nie je „ruský agent“.

    Tretím druhom obhajoby Kisku je podľa poslanca „opičia láska“, ktorú popísal postojom „náš mucko je najlepší na svete, on nerobí zlé veci a ak áno, nevidím, nepočujem“. Ako hlavného predstaviteľa tohto myšlienkového prúdu slovenského pravicového myslenia uvádza Blaha saskárskeho exministra obrany Galka.

    „A Galko to dáva rovno ´na truhlíka´: Kiska je ´slušná hlava´, a tak ho treba milovať, nech kradne, koľko chce. Aj tento druh argumentácie je v dejinách prítomný, od egyptských faraónov až po severokórejského Kima. Totálna oddanosť, slepý kult osobnosti – prosto, Galko,“ neodpustil si Blaha.

    „Chcel by som úprimne zablahoželať slovenskej opozícii k tomu, ako sa postavila ku kauze Kiska. Namiesto jediného logického postoja ´padni, komu padni´ sa postavili na stranu podvodníka, pretože ´ide o bastarda, ale o nášho bastarda´,“ zhrnul ľavicovo orientovaný politik.

    „Tak si to užite, drahé opozičné médiá, drahí opoziční politici: od tejto chvíle už nikdy viac nebudete môcť predstierať, že vám ide o pravdu či spravodlivosť. Ide vám o ´vašich ľudí´,“ zaželal Blaha. „Či sa Kiska odpíše alebo nie, to sa uvidí, ale jedno je isté už dnes: opozícia a médiá sa definitívne odpísali,“ upozornil.

    - Reklama -