VIDEO Blahov odkaz prezidentovi: Sú ľudia, čo majú charakter a sú ľudia, čo ho nemajú. Kiež by bolo v politike viac ľudí ako Chávez a menej ľudí ako Kiska

    0
    Podobizeň zosnulého venezuelského prezidenta Huga Cháveza (Autor: TASR)
    Namiesto súčasného Valného zhromaždenia sa Blaha vrátil k stretnutiu lídrov členských krajín OSN spred jedenástich rokov. Pripomenul pritom prejav vtedajšieho prezidenta Huga Cháveza, ktorý zomrel v marci 2013. Blaha o ňom píše v prítomnom čase a používa venezuelského vodcu, ktorý za svojho života žal kritku Západu za svoju politiku. 
     
    Prejav Huga Cháveza z roku 2006 považuje Blaha podľa svojho facebookového statusu za jeden z najvydarenejších, aké na Valnom zhromaždení kedy zazneli. „Hugo Chávez v ňom amerického prezidenta označil za diabla a prežehnal sa, pretože ešte z jeho prítomnosti cítil síru. Odmietol nadvládu USA vo svete a odmietol americký diktát. Svet nie je vlastníctvom USA. Chávez odporučil knihu Noama Chomského a postavil sa proti americkej hegemónii… Odvtedy nikto nemal takú odvahu ako on,“ píše Blaha. 
     
    Óda na Cháveza pokračuje aj v druhej polovici statusu na sociálnej sieti. „Chávez je typ politika, ktorých si vážim. Majú odvahu postaviť sa presile a jasne pomenovať veci. Neboja sa povedať, že sú socialisti. Neboja sa povstať proti imperializmu. Nie je ich tak veľa. Vždy si na nich spomeniem, keď počúvam všelijakých amerických mopslíkov, kiskov, blairov a podobných domácich maznáčikov, ako vo svojich prejavoch oblizujú svojich pánov…“ zaútočil tvrdo smerák. 
     
    V závere nechýba útok na prezidenta Kisku, ktorý mal slovo na tohtoročnom Valnom zhromaždení OSN a zožal vlnu uznania, ale aj kritiky. Blaha ňou rozhodne nešetril a zaútočil na momentálne veľmi citlivom mieste. „Sú ľudia, čo majú charakter a sú ľudia, čo ho nemajú. Je to vlastne veľmi jednoduché. Kiežby bolo v politike viac ľudí ako Chávez a menej ľudí ako Kiska. Hasta siempre Hugo!“ uzatvára Blaha. 
    - Reklama -