Merkelová sa snaží mobilizovať nerozhodných voličov zo všetkých síl. Deň pred voľbami burcovala Berlínčanov

    0
    Angela Merkelová na veľkoplošnej obrazovke na predvolebnom stretnutí v Passau (Autor: Václav Fiala)

    V hlavnom meste krajiny sa dnes stretla s aktivistami CDU, ktorých upozornila, že v krajine je ešte mnoho nerozhodnutých voličov, o ktorých treba zabojovať.

    Strany únie CDU/CSU by títo občania mali podľa Merkelovej slov vnímať ako motor zvýšenia bezpečnosti v spolkovej republike, ako subjekty, ktoré sa hlásia k výraznejšej podpore rodín, rezignácii na zvyšovanie daní a zníženiu záťaže pre ľudí s nízkymi a stredne vysokými príjmami.

    Informovali o tom tamojšie médiá.

    Angela Merkelová vyzdvihla úlohu Európy a Európskej únie v “nepokojnom svete” ako faktor stability. Pracovať pre to sa v každom prípade vyplatí, zdôraznila a opätovne varovala pred vojenskou eskaláciou v spore s Kórejskou ľudovodemokratickou republikou (KĽDR). “Angažujeme sa za mierové, diplomatické riešenie. Akákoľvek forma vojenského riešenia by viedla k veľkému nešťastiu.” A Nemecko je pripravené angažovať sa v tejto oblasti, uviedla kancelárka.

    Strany únie CDU/CSU sú podľa prieskumov verejnej mienky jasným favoritom nedeľňajších parlamentných volieb v spolkovej republike.

    - Reklama -