Trumpova vláda oznámila nový cestovný zákaz týkajúci sa 8 krajín

    0
    Donald Trump s manželkou Melaniou (Autor: TASR)

    Nové predpisy, ktoré sa dotknú občanov Čadu, Iránu, Jemenu, Líbye, Severnej Kórey, Somálska, Sýrie a Venezuely, vstúpia do platnosti 18. októbra. Americkí predstavitelia zdôraznili, že platné víza, ktoré už boli udelené, nebudú v dôsledku nariadenia odvolané.

    Niektoré z uvedených krajín budú čeliť úplnému zákazu vstupu svojich občanov do USA. Voči iným zavádza Washington čiastočný zákaz vstupu, napríklad v prípade Venezuely len pre určitých vládnych predstaviteľov a ich rodinných príslušníkov.

    Trump vydal nové nariadenie vo forme “proklamácie” v deň, keď vyprší platnosť jeho kontroverzného zákazu vstupu cestujúcich zo šiestich prevažne moslimských krajín do USA, a to 90 dní po tom, ako nadobudol účinnosť.

    Ministerstvo vnútornej bezpečnosti odporučilo prezidentovi, aby uplatnil selektívnejšie obmedzenia vstupu alebo prísnejšie kontroly pre cudzích štátnych príslušníkov z krajín, ktoré podľa rezortu odmietajú dostatočnú výmenu informácií so Spojenými štátmi alebo nezaviedli bezpečnostné opatrenia požadované Washingtonom.

     

    - Reklama -