Nemecko: Môj otec bol kráľ! Vlastnil kakaové plantáže. A tá žena bola prostitútka. Obhajoval sa migrant na súde za znásilnenie

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: Facebook, Mario G. Rivera)

    Niekoľko minút po polnoci 2. apríla tohto roka mladý nemecký pár zažil najhoršie chvíle svojho života. Dvadsaťtriročná študentka a jej o tri roky starší priateľ práve táborili v prírodnom parku Siegaue pri Bonne, keď ich prepadol násilník tmavej pleti.

    V ruke držal nôž, ktorý sa dĺžkou podobal na mačetu a pár obral o mobilný telefón a niekoľko eur. „Poď von, chcem ťa osúložiť,“ obrátil sa muž zlovestne na ženu a pod hrozbou zabitia ju pred stuhnutým priateľom vyviedol desať metrov pred stan, kde ju znásilnil.

    O pár dní neskôr 31-ročného migranta z Ghany Erica X. zadržala polícia. Následné testy DNA ukázali, že polícia má “toho správneho”. Ghanský migrant žil v blízkom utečeneckom tábore. Ako hovorí denník Welt, Ghaňan bol na prvom súdnom vypočutí veľmi agresívny a sebavedomý. Rozčuľoval sa a všetky obvinenia tvrdohlavo odmietal, hoci polícia má nespochybniteľné dôkazy a o vinníkovi preto nemožno pochybovať.

    Syn kráľa kakaových plantáží

    Afričan na začiatku vypočutia vysvetľoval, prečo opustil Ghanu. Podľa jeho príbehu to nebolo pre nedostatok peňazí. „Môj otec vlastnil niekoľko kakaových plantáží a zamestnával viac ako sto ľudí. Bol to kráľ, ktorý mohol mať toľko manželiek, o koľko sa bol schopný postarať,“ povedal obžalovaný, ktorý bol jediným mužským potomkom a mal deväť sestier. Jedného dňa však bol nútený opustiť svoj blahobyt.

    Nepohodol sa so svojím švagrom o dedičstvo svojho otca a zabil ho úderom do hlavy motykou. Zo strachu z pomsty utiekol do Líbye, kde zaplatil pašerákom a oni ho vzali na loď smerujúcu k talianskym brehom. Vo februári si Ghaňan kúpil lístok na vlak z Ríma do Mníchova. Cestou ho však zatkli rakúske úrady, ktoré zistili, že Eric má obmedzený pohyb iba na Taliansko. Strávil teda niekoľko hodín vo väzení a bolo mu nariadené, aby opustil Rakúsko do 14 dní.

    Ghanský migrant sa však opäť vydal na cestu vlakom do Nemecka. Opäť ho zatkli vo Frankfurte nad Mohanom, tentokrát nemecké orgány a začiatkom marca ho poslali do utečeneckého tábora v Svätom Augustine pri Bonne. Tu podľa jeho slov pravidelne navštevoval kostol, „pretože je kresťanom“.

    Na otázku sudcu, čo robil v inkriminovanú noc incidentu 2. apríla, obvinený odpovedal, že bol v utečeneckom tábore. Sudca ho však upozornil, že zjavne klame. „Neviem, o čo vám ide? Chcete ma azda nachytať? Ak hovoríte, že u tej ženy sa našli spermie s mojou DNA, potom ju musím nazvať prostitútkou. A každý, kto jej verí, je najhorší naničhodník na svete,” rozohnil sa ghanský migrant pred udiveným súdom a publikom.

    Ako dodáva Welt, v nasledujúcich dňoch by mali pred súdom svedčiť aj jeho obete. Konečné rozhodnutie v prípade by malo padnúť najneskôr do konca októbra.

    - Reklama -