Čo keby začali dopadať Kimove jadrové hlavice na Kaliforniu? Americký štát vraj má plán

    0
    Atómový výbuch (Autor: Reprofoto: Youtube)
    Spravodajské regionálne centrum v Kalifornii uverejnilo oficiálny dokument, v ktorom varuje pred obrovskými stratami životov a kritickými škodami na infraštruktúre v prípade nepriateľského jadrového útoku. V dokumente sa píše konkrétne o Severnej Kórei, ktorá sa neprestáva vyhrážať svojim susedom a ruky preč od autoritárskeho režimu dáva už aj jeho jediný spojenec, Čína. 
     
    V dokumente sa ďalej píše aj o tom, že KĽDR otestovala balistickú raketu schopnú doletieť až na západné pobrežie Spojených štátov. Dokonca sa v dokumente píše aj o nedávno zverejnenom videu z dielne severokórejských propagandistov. 
     
    K dokumentu sa Spravodajské regionálne centrum v Kalifornii odmietlo vyjadriť podrobnejšie pre médiá, ale oddelenie núdzového riadenia v Los Angeles pre denník The Independent uviedlo, že mesto sa pripravuje na potenciálny jadrový útok už roky. Los Angeleská radnica napriek tomu pripustila, že je čoraz viac vo verejnom záujme, aby obyvatelia vedeli, čo robiť, keď nastane takáto situácia. 
     
    Prípadová štúdia spoločnosti RAND Corporation, ktorá je súčasťou dokumentu, uvádza, že ak by jadrová bomba KĽDR dopadla do prístavu Long Beach, južne od Los Angeles, prišlo by o život najmenej 60 000 ľudí. Až 6 miliónov ďalších ľudí by museli evakuovať z okolia výbuchu. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -