VIDEO Prečo necháte rozkrádať našu krajinu takýmto spôsobom? Pýta sa Hlina v Snine, rodnom meste advokáta, ktorému má štát vyplatiť desiatky miliónov

    0
    Alojz Hlina (Autor: ReprofotoFacebook/Alojz Hlina)
    Odmena pre advokáta Radomíra Bžána predstavuje 64 miliónov eur. Opozičné hnutie OĽaNO oslovilo niekoľko advokátskych kancelárií, ktoré odhadli právne úkony v prípade súdneho sporu o vodné dielo Gabčíkovo na približne 500 hodín právnických služieb. Poslanec Jozef Viskupič (OĽaNO) upozornil, že v takom prípade by hodina Bžánovej práce stála štát 128-tisíc eur. Viac sme písali TU
     
    Na Bžánovu odmenu v sume desiatok miliónov eur reagoval na svojej kampaňovej ceste po východnom Slovensku aj predseda kresťanských demokratov Alojz Hlina a nie náhodou. Navštívil totiž Sninu, odkiaľ Bžán pochádza a využil príležitosť, aby oboznámil ľudí s tým, že Smer plánuje tamojšiemu rodákovi vyplatiť milióny eur. 
     
    Po Snine Hlina rozdával letáky, ktoré zverejnil aj na sociálnej sieti. Líder KDH v letákoch pripomína, že takmer polovica (43 %) obyvateľov Sniny volila práve Smer-SD. „Prečo necháte rozkrádať našu krajinu takýmto spôsobom?“ pýta sa Hlina na letákoch v Snine. 
     
    Vo videu, ktoré na Hlinovej facebookovej stránke nasledovalo krátko po zverejnení prvého statusu, Hlina tvrdí, že je to práve Smer-SD, kto chce z verejných financií zaplatiť desiatky miliónov eur na odmene za právne služby. 
     
    Aj premiér Robert Fico (Smer-SD) v popoludňajších hodinách po zverejnení Hlinovych statusov vyhlásil, že o znížení odmeny je podľa neho potrebné rokovať. „My sme viedli súboj na život a na smrť o Gabčíkovo a vyhrali sme,“ povedal Fico s tým, že hodnota elektrárne, respektíve sporu bola viac ako 800 miliónov eur.
     
     
    - Reklama -