Syn advokáta, ktorému má štát zaplatiť milióny, pracuje s eurofondmi na ministerstve dopravy. Dostať sa tam mal za Počiatka

    0
    Ján Počiatek (Autor: SITA)

    Advokát Bžán má syna Pavla, ktorý študoval na zahraničných univerzitách a neskôr pracoval na úrade podpredsedu vlády pre menšiny pod vedením Rudolfa Chmela z Mosta-Híd. Po Počiatkovom nástupe na ministerstvo dopravy v roku 2012 sa tam stal referentom a o dva roky už riaditeľom odboru, kde sa venuje eurofondom, píše denník SME.

    „Ja som ho nevyberal,“ vyjadril sa Počiatek k nástupu Pavla Bžána na ministerstvo. Podľa hovorkyne ministerstva je však expertom na fondy EÚ oceňovaným aj v Bruseli a riaditeľom odboru sa stal po konkurze, kde základnými kritériami boli vysokoškolské vzdelanie 2. stupňa a pokročilá znalosť anglického jazyka.

    Pred rokmi jeho otca Radomíra Bžána vyfotografovali zabávajúceho sa s bývalým smeráckym ministrom financií Jánom Počiatkom. Vyskytol sa aj na oslave bývalej podpredsedníčky parlamentu Renáty Zmajkovičovej, takisto zo Smeru.

    „Robert Fico s veľkou pompou ohlasuje zvýšenie minimálnej mzdy. Obyčajní ľudia majú pracovať za 2,50 za hodinu, ale kamaráti-právnici si za hodinu svojej práce zaslúžia 128-tisíc eur! Toto je ten sociálny štát, o ktorom rozpráva pán premiér?“ uviedol poslanec za OĽaNO Jozef Viskupič k odmene za arbitráž o elektráreň v Gabčíkove.

    „Chcel by som ale pripomenúť, že sme pri Gabčíkove viedli súboj na život a na smrť. A my sme Gabčíkovo vyhrali,“ uviedol premiér Robert Fico a upozornil, že zmluva s kanceláriou Bžána nebola podpísaná na účel Gabčíkova, ale o právne zastupovanie sa konala súťaž. „Očakávam od vedenia firmy, že budú rokovať o znížení odmeny,“ dodal. Písali sme o tom viac TU.

    Poslanec OĽaNO Gábor Grendel upozornil, že Bžánova advokátska kancelária zarobila len za posledný rok a pol viac ako 3,7 milióna eur za služby pre štátnu firmu MH Manažment. Písali sme o tom viac TU.

    - Reklama -