Nemcov drží v šachu šialený vydierač. Hrozba otrávených potravín v obchodoch

    0
    Ilustračná foto. (Autor: pixabay.com)

    Vyšetrovatelia v danom prípade zriadili tzv. horúcu linku, prostredníctvom ktorej prijímajú hlásenia od občanov. Vo štvrtok tiež zverejnili zábery muža, ktorý za vydieraním obchodných reťazcov pravdepodobne stojí.

    Policajný hovorca uviedol, že horúcu linku využívajú znepokojení občania, aby sa informovali o situácii – vyšetrovatelia však prostredníctvom nej dostali i viacero konkrétnych upozornení. Tie sú podľa neho “nepretržite” vyhodnocované a preverované.

    Neznámy vydierač sa podľa DPA vyhráža ďalšou “manipuláciou” s výrobkami v nemeckých predajniach potravín a drogériách po tom, ako sa v meste Friedrichshafen na juhu krajiny našlo na základe jeho upozornenia v polovici septembra päť pohárikov detskej výživy kontaminovaných potenciálne smrtiacim etylénglykolom. Od obchodných reťazcov požaduje zaplatiť “dvojmiestnu miliónovú sumu”.

    Nemecké orgány v záujme objasnenia tohto prípadu zriadili osobitnú komisiu s názvom Apfel (Jablko), v ktorej pôsobí približne 220 vyšetrovateľov. Po vydieračovi – prípadne skupine vydieračov – bolo vyhlásené medzinárodné pátranie, sústreďujúce sa okrem Nemecka predovšetkým na Rakúsko a Švajčiarsko.

    Nemecký policajný hovorca Jens Purath v dnešnom vyjadrení pre televíznu stanicu ZDF nevylúčil, že vydierač cez víkend znova umiestni do predajní otrávené potraviny. Táto hrozba bola podľa neho dôvodom, prečo polícia celú záležitosť zverejnila.

    Polícia predtým vyzvala občanov, aby boli pri ostražití, aj keď podľa nej nie je dôvod na paniku.

    - Reklama -