VIDEO Jeden z najkrvavejších dní pre USA. Brutálna streľba v Las Vegas. Počet obetí stúpol na 50 mŕtvych a 200 zranených

    0
    Záber z miesta streľby v Las Vegas (Autor: Facebook, Haaretz.com)

    Muža, ktorý v noci nadnes zastrelil v americkom meste Las Vegas najmenej 50 ľudí a ďalších minimálne 200 osôb zranil, polícia identifikovala ako 64-ročného belocha Stephena Paddocka. Informovala o tom agentúra DPA.

    Lasvegaský šerif Joe Lombardo predtým uviedol, že Paddock, ktorý sa nachádzal na 32. poschodí hotela Mandalay Bay, spustil v nedeľu o 22.08 h miestneho času (dnes 09.08 SELČ) paľbu z automatickej zbrane na ľudí sledujúcich vystúpenie folkového speváka Jasona Aldeana. To sa konalo pod holým nebom neďaleko hotela. Očití svedkovia uviedli, že streľba trvala približne minútu.

    Paddock, ktorého polícia zastrelila v hotelovej izbe, bol podľa šerifa Lombarda miestnym obyvateľom a s najväčšou pravdepodobnosťou konal sám.

    Strelca sprevádzala žena, ktorú polícia identifikovala ako Marilou Danleyovú. Tú bezpečnostné sily medzičasom našli.

    Úrady “sú si isté, avšak nie na sto percent”, že ženu, ktorá bola v súvislosti s masakrom identifikovaná ako záujmová osoba, sa podarilo nájsť, povedal Lombardo.

    Minútové peklo

    Lasvegaský šerif Joe Lombardo uviedol, že hlavný podozrivý, ktorý sa nachádzal na 32. poschodí hotela Mandalay Bay, spustil v nedeľu o 22.08 h miestneho času (dnes 09.08 SELČ) paľbu z automatickej zbrane na ľudí sledujúcich vystúpenie folkového speváka Jasona Aldeana.

    To sa konalo pod holým nebom neďaleko hotela. Očití svedkovia uviedli, že streľba trvala približne minútu.

    Podozrivý, ktorého polícia zastrelila v hotelovej izbe, je podľa šerifa Lombarda miestnym obyvateľom a s najväčšou pravdepodobnosťou konal sám.
     
    Strelca však sprevádzala žena, ktorú polícia identifikovala ako Marilou Delaneyovú, a bolo po nej vyhlásené pátranie.  

    Šialená streľba

    Podľa polície sa streľba začala o 22.30 h miestneho času (07.30 h SELČ) počas festivalu folkovej hudby v blízkosti hotela Mandalay Bay. 

    Polícia časť Las Vegas, kde sa nachádza viacero hotelov a kasín, uzavrela a muža, ktorý počas koncertu hudobnej skupiny strieľal z automatickej zbrane, zneškodnila.

    Zdoj: YouTube/ yx0ify

    - Reklama -