VIDEO Fico a Kiska sa obviňujú, kto je väčší vagabund. Musí prísť horár, aby oboch pytliakov vyhnal z lesa, láka Harabin na svoje nové video

    0
    Štefan Harabin (Autor: TASR)

    „Fico a Kiska sa obviňujú, kto je väčší vagabund. Musí prísť horár, aby oboch pytliakov vyhnal z lesa,“ uviedol sudca najvyššieho súdu Štefan Harabin na sociálnej sieti svoje video zverejnené na Youtube.

    „Pán Kiska používa rôzne taktiky, momentálne asi po zmene hovorcu alebo mediálneho poradcu včera doslova drzo hovoril, že zostane v úrade. Čiže pán Kiska v podstate daňovým poplatníkom a živnostníkom povedal: ,Viete čo, neplaťte dane, keď vám na to prídu, zaplatíte a možno sa stanete prezidentom tak ako ja.' To je tragédia a výsmech celému slovenskému národu, všetkým občanom,“ pokračuje Harabin už vo videu, ktoré trvá viac ako štvrťhodinu.

    Ako uvádza aj v opise pod videom, prezidenti v Nemecku a Maďarsku neokrádali svoj štát a za oveľa menšie prehrešky dobrovoľne odstúpili z úradu. Vo videu nasleduje opis konkrétnych prípadov odstúpenia politikov.

    Ako prvého uviedol sudca bývalého šéfa Medzinárodného menového fondu, nemeckého prezidenta Horsta Köhlera, ktorý koncom mája 2010 rezignoval pre výrok: „V krajnom prípade je aj vojenské nasadenie potrebné na zachovanie našich záujmov, napríklad voľných obchodných ciest…“ Opozícia to vysvetľovala tak, že Nemci vedú vojnu v Afganistane pre ekonomické záujmy. Zlomený Köhler so slzami v očiach vyhlásil, že kritika nebola opodstatnená a chýbal jej rešpekt k jeho úradu. „Neokrádal na daniach ako pán Kiska,“ zdôraznil Harabin.

    Následne spomenul prípad ďalšieho nemeckého prezidenta Christiana Wulffa, ktorý rezignoval o necelé dva roky neskôr vzhľadom na podozrenia z klientelizmu, pretože ešte ako premiér Dolného Saska udržiaval nadštandardné vzťahy s mnohými vplyvnými podnikateľmi. Trávieval s nimi aj dovolenky a nebolo jasné, či si ich financoval sám. Harabin opäť pripomenul, že ani Wulffe neokrádal Nemecko na daniach.

    Nato Harabin uviedol prípad z Maďarska, kde v roku 2012 odstúpil prezident Pál Schmitt, pretože jeho dizertačná práca bola plagiátom. Zmienil aj islandského premiéra Sigmundura Davida Gunnlaugssona, ktorý rezignoval pre Panama Papers v roku 2016. Islandská ministerka vnútra odstúpila pre konanie podriadeného, rumunský minister zdravotníctva odstúpil pre nevyhovujúce dezinfekčné prostriedky v nemocniciach, chorvátsky minister rezignoval len 6 dní po zložení sľubu, sypal Harabin z rukáva stále ďalšie príklady odstúpených politikov.

    Napokon sa zastavil pri odstúpenom americkom ministrovi zdravotníctva Tomovi Pricovi, ktorého obvinili, že využíval vládou platené charterové lety na súkromné účely.

    „Kiska je bezpečnostné riziko pre Slovensko, lebo Kiska je vydieraný cudzími tajnými službami a cudzími štátmi. Preto bezpečnostná rada už mala dávno zasadať,“ prízvukoval Harabin, pričom uviedol, že prezident sa pošpinil sám svojím správaním ako koristnícky úžerník, korupčný volebný podvodník, daňový kriminálnik a klamár kolosálnych rozmerov.

    „Batoľa má tú istú pozíciu. Našpiní do plienok a nedokáže sa samo umyť,“ zhrnul.

    „Kiskovi vadí, že sa na neho vyťahuje špina. Kiska, keby špina neexistovala, tak nie je čo vyťahovať na vás. Mne vadí, že vôbec existuje nejaká špina na prezidenta. A že sa vytiahla, je len dobre,“ píše ešte v opise videa Harabin.

    - Reklama -