Klus potvrdil, že vie dodržať slovo, ide mu o porážku Kotlebu, vyhlásil Pellegrini

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    “Týmto potvrdil, že vie dodržať slovo, ktoré dal a ukázal, že mu nešlo o jeho osobný politický prospech, ale o to, aby sme naozaj porazili Mariana Kotlebu v BBSK,” reagoval Banskobystričan Pellegrini.

    Zároveň vyzval ostatných kandidátov, aby nasledovali Klusa, “lebo len tak sa nám podarí dosiahnuť cieľ, ktorý sme si stanovili”.

    Klus bol spoločným kandidátom politických subjektov SaS, OĽaNO, NOVA, KDH, OKS. Jeho krok komentoval aj predseda KDH Alojz Hlina.

    “Oceňujeme prístup Martina Klusa, ktorý dokazuje, že slovenská politika sa mení. Prichádzajú do nej noví politici, ktorí odmietajú hrať rôzne politické hry a idú po výsledku. Signál z Banskej Bystrice je povzbudením na veľké zmeny v slovenskej politike. Slovensko potrebuje víťazstvo, výsledok, že sa extrémizmus dá poraziť, prehratých zápasov bolo už veľa. Sme krajina s budúcnosťou, ktorá nie je odkázaná na to, aby nám tu vládli zlodeji alebo fašisti,” uviedol Hlina.

    Podľa Klusa prieskumy oboch agentúr ukázali, kto je jasným demokratickým favoritom v novembrových voľbách v BBSK. No tiež to, že riziko víťazstva úradujúceho župana je pri súčasnom počte kandidátov obrovské.

    “Ako politológ viem, že v jednokolovej voľbe, pri nízkej účasti voličov a skrytých voličoch súčasného župana, si takýto hazard v kraji nemôžeme dovoliť,” konštatoval Klus.

    V BBSK je tak po dnešku už “iba” 15 kandidátov. Sú nimi Stanislav Mičev (nezávislý), Ivan Saktor (nezávislý), Alena Pivovarčiová (Nový Parlament), Ján Lunter (nezávislý), Miroslav Gálik (Národ a spravodlivosť), Michal Kantor (Strana zelených Slovenska), Vojtech Kökény (Strana rómskej koalície), Martin Juhaniak (nezávislý), Viliam Baňák (Jednota ľavicová strana Slovenska), Pavel Greksa (nezávislý), Jozef Sásik (Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku), Zdenek Očovan (Politická strana NAJ), Igor Kašper (nezávislý), Milan Urbáni (SMS) a Marian Kotleba (ĽSNS).

    - Reklama -