Taxikár viezol utečencov z českého bordelu do tábora v Nemecku. Potom zistil, že tam ukradli 2 500 eur. Otočil auto a začala sa jazda hrôzy

    0
    Policajné auto. Ilustračná fotografia (Autor: Hans Štembera)

    Kubů mal v aute troch irackých migrantov, keď mu zavolal jeho šéf, aby sa vrátil na miesto, kde ich vyzdvihol. Jeden z mužov, 19-ročný Abdullah Hussein, mal totiž ukradnúť barmanke peňaženku s 2 500 eurami.

    „Vystrašilo ma to pri predstave, kto mi sedí za chrbtom. Tak som sa im snažil vysvetliť, že môj kolega má nejaký problém s autom a že sa musím vrátiť do Česka a pomôcť mu,“ uviedol Kubů s tým, že v momente, keď auto otočil, muž na prednej sedačke otvoril dvere a vyskočil von.

    Rýchlou jazdou sa potom vracal s dvoma mužmi späť k erotickému klubu. Pri sebe nemal podľa svojich slov žiadnu zbraň ani slzný sprej. „Bol som stále v strehu, aby mi napríklad nehodili okolo krku nejakú slučku. Keby ma napadli, mal som v pláne to do niečoho napáliť a potom im zdrhnúť,“ opísal taxikár so slovami, že päť kilometrov, ktoré musel s mužmi stráviť v aute, bolo nekonečných.

    Pred klubom už potom na dvojicu Iračanov čakala polícia, ktorá dolapila aj tretieho muža. Kým sa však začal súd, Hussein zmizol, zrejme do Belgicka.

    Svoje skúsenosti s migrantmi už pred dvoma rokmi pre server Jižní Čechy Teď opísal Miloš Hlaváček, ktorý varí v nemeckom Freyungu pre azylantov. „Keď vidím, ako robíme zbierky pre naše choré deti a rodičia za to ďakujú, a potom máte porovnanie so správaním azylantov, je to skutočne poburujúce,“ povedal Hlaváček.

    Utečenci podľa neho nemajú žiadny režim. Musia prísť len na raňajky, obed a večeru. Hlaváček v tejto súvislosti podotkol, že azylanti si až teraz začínajú trochu zvykať na to, že po sebe musia upratovať. „Bol tam strašný neporiadok. Až teraz ich začali naháňať, aby upratovali. Ráno po sebe musia pozametať nádvorie a sú z toho hotoví, že to od nich niekto vyžaduje. Nikdy to asi nemuseli robiť. Žijú v úplne inom životnom štýle ako Európania. To by ste museli vidieť na vlastné oči. Nikdy neboli zvyknutí pracovať, a ak áno, hneď za to chcú výhody,“ pokračoval Hlaváček.

    Utečenci vraj rozhodne nie sú chudáci. „Majú zlato, obrovské zlaté prstene, niekoľko zlatých reťazí a aj malé deti majú iPhony. To vidíme, ako chodia po nádvorí a hodinu držia aparát a telefonujú. Vybavení sú veľmi dobre, to nie sú chudáci. Niektorí možno áno, ale väčšina z nich nie je chudobná. Idú si po jedlo a telefonujú alebo počúvajú muziku. Čakal som, že ich uvidím modliť sa, ale to som teda nikdy nevidel,“ dodal Hlaváček.

    - Reklama -