Matovičovi sa vypomstili reči o Ficovom účte v Belize. Prokuratúra ho obžalovala

    0
    Igor Matovič (Autor: TASR)

    „Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava podal dňa 14.09.2017 obžalobu na obvineného Mgr. Igora M. na Okresný súd Bratislava I pre prečin ohovárania,“ povedal Šúrek pre TASR.

    Polícia v polovici augusta ukončila vyšetrovanie poslanca Národnej rady SR a predsedu hnutia OĽaNO Igora Matoviča obvineného z ohovárania premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v kauze údajného účtu v daňovom raji Belize. Vyšetrovateľ sa preto rozhodol navrhnúť obžalobu Matoviča.

     “Ja som nikdy nekomentoval rozhodnutia orgánov činných v trestnom konaní ani to nebudem robiť,” reagoval na informáciu predseda vlády Fico. “Ja chcem, aby orgány činné v trestnom konaní pracovali absolútne nezávisle,” uviedol počas dnešnej tlačovej konferencie na Úrade vlády.

    Z ohovárania premiéra Fica obvinila polícia Matoviča koncom minulého roka. Obvinenie malo súvisieť s výrokmi opozičného poslanca o schránkovej firme a účte v Belize.

    S informáciou o Ficovi vyrukoval Matovič v polovici augusta 2015 najprv na sociálnej sieti, potom aj na tlačovej besede. Vychádzal pritom z anonymných informácií, ktoré si našiel v poštovej schránke. Podľa anonymu si mal Fico s manželkou ešte v roku 2008 založiť schránkovú firmu v Belize. Na dvoch účtoch tejto firmy malo byť podľa lídra OĽaNO-NOVA 674 miliónov dolárov. Premiér Fico označil Matovičove vyhlásenia za hlúposti.

    Polícia Matovičove informácie preverovala cez finančnú spravodajskú jednotku v Belize. Tá uviedla, že Fico a jeho manželka nemajú a ani v minulosti nemali žiadne osobné alebo podnikateľské účty alebo iné finančné produkty vedené vo finančných inštitúciách v Belize. Viac sme o tom písali TU.

    Zdroj: TASR, OS

    - Reklama -