Utečenci a žiadatelia o azyl čelia v USA neistote. Spásu hľadajú v tejto krajine

    0
    Kanadský premiér Justin Trudeau (Autor: TASR)

    Ide o utečencov a žiadateľov o azyl z celého sveta, pričom niektorí žili v USA celé roky, iní len niekoľko dní. Väčšina z nich sa po príchode do Kanady chce stať občanmi tejto krajiny.

    Fox News pripomenula, že letný prílev bol dramatický, a to najmä v provincii Québec, kde úrady zriadili pri hraniciach dočasný tábor. V Montreale dokonca na krátko zmenili na tábor olympijský štadión. 

    “Len v auguste prekročilo hranice nelegálne – vyhýbajúc sa hraničným priechodom a riziku vrátenia do USA – viac než 5700 žiadateľov o azyl. Väčšina jednoducho len peši prejde cez miesto, kde vidiecka cesta v štáte New York končí na kanadských hraniciach,” uviedla televízna stanica. 

    Utečenci a žiadatelia o azyl čelia v Spojených štátoch neistote, keďže administratíva prezidenta Donalda Trumpa sa snaží o imigračnú reformu a znižuje počty prijímaných utečencov. 

    Na budúci týždeň zavíta do Washingtonu kanadský premiér Justin Trudeau; očakáva sa, že s Trumpom bude hovoriť aj o problematike utečencov. Podľa Fox News však majú rokovať najmä o Severoamerickej zóne voľného obchodu (NAFTA).

    - Reklama -