Antisemitizmus, rasizmus. Škandalózne špinavá predvolebná kampaň dosiahla v Rakúsku vrchol

    0
    Sebastian Kurz (Autor: SITA)

    Sociálnodemokratická strana Rakúska (SPÖ), v ktorej volebnom tíme bol aj človek zasvätený do prevádzkovania internetových stránok s rasistickým a antisemitským obsahom namiereným proti volebnému lídrovi rivalov z Rakúskej ľudovej strany (ÖVP), totiž vyzvala dnes práve tohto lídra, šéfa rakúskej diplomacie Sebastiana Kurza, aby odstúpil z funkcie ministra zahraničných vecí.

    V zdôvodnení tejto výzvy sa konštatuje, že Kurzov hovorca Gerald Fleischmann mal bývalému straníckemu kolegovi – dnes v službách SPÖ – ponúknuť 100.000 eur za poskytovanie informácií z kruhov sociálnych demokratov, ktorí to vnímajú ako pokus o korupciu a špionáž.

    SPÖ očakáva podľa slov svojho výkonného úradujúceho šéfa Christopha Matznettera, že prokuratúra v tejto kauze v krátkom čase vypočuje spomínaného hovorcu predsedu ÖVP. Šok z predmetnej správy netajil ani predseda SPÖ, volebný líder strany a úradujúci spolkový kancelár Christian Kern.

    Viedenská prokuratúra už vo štvrtok oznámila, že sa začala oficiálne zaoberať informáciami, ktoré o špinavej kampani vyšli najavo v uplynulých dňoch.

    Ľudovci dnes všetky obvinenia popreli zdôrazňujúc, že k stretnutiu oboch mužov nedošlo so zámerom získať “donášača” z radov SPÖ, ale zabrániť šíreniu ďalších nepravdivých a ohováračských materiálov o Kurzovi. Obe strany avizovali podanie trestných oznámení.

    Analytici sa domnievajú, že z neobvykle ostrého sporu medzi SPÖ a ÖVP, ktorý otriasa Rakúskom už od uplynulého víkendu, môžu v blížiacich sa voľbách profitovať hlavne populistickí slobodní z FPÖ.

    - Reklama -