Žiga odhodil slušné spôsoby a pustil sa tvrdo do Kiššovej. Keby sledovala politickú realitu, tak vie, že každú stredu zasadá vláda, vyhlásil

    0
    Peter Žiga (Autor: TASR)

    “Keby pani predsedníčka sledovala politickú realitu, tak vie, že každú stredu zasadá vláda. Zvolaním výboru na takýto termín rovno hovorí, že nemá záujem, aby som na takýto výbor prišiel. Urobila to už viackrát. Ak chce zvolať výbor, má moje telefónne číslo. Nech mi zavolá, ja sa s ňou dohodnem na termíne, ktorý bude vyhovovať obom stranám. Rád sa takého výboru zúčastním,” uistil Žiga.

    Zároveň podotkol, že predmet rokovania mimoriadneho výboru už ani nie je aktuálny, keďže výška odmeny pre Bžána za znížila na 17,6 milióna eur.

    Mimoriadny výbor pre hospodárske záležitosti dnes zasadať nemohol. Na rokovanie totiž neprišli koaliční poslanci ani minister Žiga a minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd). Dostavilo sa len päť členov opozície, výbor tak nebol uznášaniaschopný.

    Sólymos poslal ospravedlnenie, Žiga podľa opozície na pozvánku nijako nereagoval. Z koaličných poslancov sa ospravedlnili len Maroš Kondrót a Michal Bagačka (obaja Smer-SD).

    Opozícia chcela na rokovaní počuť vysvetlenie, prečo štát zaplatí Bžánovi za zastupovanie štátu v súdnom spore o Vodné dielo Gabčíkovo (VEG) milióny eur. Pôvodne sa hovorilo o odmene 64 miliónov eur, po vzájomnej dohode sa znížila na 17,6 milióna eur.

    Keďže výbor bol paralyzovaný, opozícia ešte dnes dozbiera potrebných 30 podpisov a iniciuje mimoriadne zasadnutie pléna. Tam chce žiadať vyvodenie zodpovednosti za túto kauzu. Ak koalícia neschváli program, opozícia podá návrh na odvolanie Petra Žigu. V takom prípade sa už bude musieť diskutovať.

    - Reklama -