Poznáte živého voliča Smeru? Pošlite mu toto, odporúča Sulík v súvislosti s miliónmi pre advokátsku kanceláriu Bžána

    0
    Richard Sulík (Autor: TASR)

    Pôvodne mala advokátska kancelária Radomíra Bžána zinkasovať viac ako 77 miliónov eur ako odmenu za vyhratý spor o Vodnú elektráreň Gabčíkovo v hodnote 705 miliónov eur. Podľa denníka SME požiadal o zníženie odmeny samotný Bžán, ktorému vraj prekážal „mediálny hon“ na jeho osobu aj rodinu.

    Šéf HM Manažmentu Branislav Bačík tvrdí, že Bžánovej kancelárii bude vyplatených maximálne 17,6 milióna eur a od tejto sumy sa ešte odpočíta 4,9 milióna, ktoré už advokátska kancelária inkasovala v súvislosti so sporom od roku 2015.

    Predseda SaS Richard Sulík na správu o znížení odmeny reagoval poznámkou na sociálnej sieti. „Hurrá, doktor Bžán dostane len 17 miliónov,“ píše líder liberálov v úvode. Nasleduje trochu matematiky, ku ktorej je však v tomto prípade nutná aj veľká dávka predstavivosti.

    „Predstavte si, že si dokážete ušetriť 1 000 eur mesačne. Hej, hrdá suma, ale povedzme, že naozaj tisícku mesačne odložíte. To je 12-tisíc do roka. Za sto rokov ste ušetrili 1,2 milióna a v roku 3 483 máte našetrených Bžánových 17,6 milióna, ktoré on zarobil za tri mesiace,“ píše Sulík na Facebooku.

    V Sulíkovom komentári nechýba ani príklad z praxe, aby si ľudia lepšie vedeli predstaviť, čo by sa dalo za 17 miliónov eur zariadiť. „Tak si predstavte, že žijete, povedzme, v Banskej Bystrici, ktorá má 90-tisíc obyvateľov a 40-tisíc domácností. Každej domácnosti by mohol dr. Bžán kúpiť automatickú práčku a ešte by mu hodne ostalo na kávičku,“ dodáva.

    Na záver si Sulík neodpustil štipľavú poznámku na adresu vládnej strany Smer-SD. „Poznáte živého voliča SMER-u? Nože, buďte takí láskaví a prepošlite mu to,“ odkazuje Sulík používateľom sociálnej siete.

    - Reklama -