VIDEO Viskupič na „návšteve“ u Bžána: Viete, čo všetko sa dá spraviť za milióny eur? Pokiaľ by prestali kradnúť…

    0
    Na archívnej snímke predseda TSK Jozef Viskupič. Foto: TASR

    Meno vplyvného advokáta Radomíra Bžána sa v posledných dňoch skloňovalo na Slovensku s intenzitou, ktorú si rozhodne neželal ani samotný právny expert  zo Sniny. O súvislostiach, v akých sa spomínalo jeho meno, už ani nehovoriac.

    Medzi najhlasnejších kritikov mamutej odmeny pre Bžána patrí už od začiatku opozičný poslanec, aktuálne tiež kandidát na župana v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) Jozef Viskupič.

    Člen strany OĽaNO Viskupič sa preto rozhodol prehovoriť k občanom priamo na „mieste činu“ – v Snine. Hoci na upresnenie treba dodať, že advokát Bžán sa už na východe Slovenska zdržiava málo. 

    Bežní obyvatelia Sniny rozhodne nemajú na ružiach ustlané. Zdroj: Facebook / SNINA Online

    V trojminútovom videu, ktoré na svojom facebookovom profile zverejnila strana OĽaNO, apeluje Viskupič na Sninčanov, aby nenechávali manévrovací priestor súčasnej koalícii na robenie svojej politiky.

    „Ak prestanú kradnúť, tak aj na východe bude 40-tisíc pracovných miest,“ vravel oduševnene.

    Následne už prešiel k spomínanej odmene pre Radomíra Bžána.

    „Šesťdesiatštyri miliónov eur zarobil právnik za necelé dva mesiace roboty. Viete, čo sa dá urobiť za 64 miliónov eur?“ položil si rečnícku otázku Viskupič.

    ParlamentnéListy.sk však dodávajú, že odmena pre Bžánovu právnickú kanceláriu sa medzičasom znížila na zhruba 17 miliónov eur, čo je však stále priveľa. Z  kontraktu už počas dvoch rokov zinkasoval päť miliónov eur.

    Bratranec Igora Matoviča len pripomenul, že vláda, ktorá takúto odmenu ´odklepla´, môže len ťažko zastupovať záujmy bežného občana.

    Dôsledkom dlhodobej nespokojnosti Slovákov je aj odchod mladých, šikovných ľudí do zahraničia. Mnohí z nich sa pritom do vlasti už nevrátia a cudzina sa postupne stane ich domovom. Aj tento trend je podľa Trnavčana Viskupiča nutné zvrátiť, respektíve napraviť.

    Pokiaľ sa nezavedie príncíp ´padni komu padni´, bude aj naďalej podľa opozičného politika „v krajine stále blbá nálada a pocit, že na ľudí v regiónoch sa zabúda“. 

    Je otázne, aký počet ľudí prihliadal plamennému Viskupičovmu prejavu, keďže spomínané video zobrazuje len politikov prejav, no na divákov už kamera nezaostrila.

    - Reklama -