Namiesto takýchto výstrelov naslepo treba v školstve systémové zmeny, reaguje Remišová na Dankov nápad posilniť výučbu ruštiny

    0
    Andrej Danko na krížniku Aurora (Autor: Facebook/Andrej Danko)

    „Nesmieme zmeškať vlak spolupráce a znalosť ruského jazyka nám v tom môže len pomôcť,“ citovala Remišová šéfa národniarov s dôvetkom, že by uvítal viac ruštiny na slovenských školách.

    „Ide o ďalší výmysel pána Danka. Namiesto takýchto výstrelov naslepo by bolo treba navrhnúť systémové zmeny, ako zlepšiť školstvo. Je tragédiou, že SNS dostala rezort školstva – kľúčovú oblasť pre budúcnosť Slovenska,“ povzdychla si poslankyňa.

    Andrej Danko sa v týchto dňoch zúčastnil 137. zasadnutia Medziparlamentnej únie v Petrohrade. Pri tej príležitosti absolvoval niekoľko bilaterálnych stretnutí. Písali sme o tom TU.

    Predseda NR SR sa stretol tiež s gubernátorom Petrohradu Georgijom Poltavčenkom. Hovoril s ním aj o posilnení výučby ruštiny na slovenských školách. Následne sa na sociálnej sieti pochválil fotkami z návštevy slávneho ruského krížnika Aurora. „V roku 1917 symbolickým výstrelom z krížnika Aurora začala Veľká októbrová socialistická revolúcia. Výstrel z vojenskej lode bol signálom pre začiatok útoku na Zimný palác v Petrohrade,“ pripomenul blížiacu sa storočnicu. Viac TU.

    - Reklama -