Títo smerácki zlodeji sa tak strašne boja, že pôjdu do basy, že sa neštítia žiadnej žumpy, píše Galko a Blaha sa obúva do Lipšica

    0
    Poslanci Ľuboš Blaha a Ľubomír Galko si na facebooku skočili do vlasov (Autor: SITA)
    Poslanecký klub strany Smer-SD vyzval Lipšica, aby požiadal ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú o mimoriadne dovolanie k svojmu prípadu a žiadal pre seba vyšší trest. Podľa právnej zástupkyne exposlanca však ani šéfka rezortu justície nemôže podať dovolanie k výške trestu, ak bol vymeraný v rámci trestnej sadzby.  
     
    Poslanec Smeru Ľuboš Blaha, ktorý bol aj na tlačovke Smeru k výzve Danielovi Lipšicovi, komentoval celú vec na svojom facebookovom profile. „Dnes pre seba nepýta basu, ale ako posledný úbožiak sa vyhovára na to, že za svoju smrť si mohol sám chodec. Na priechode! Dnes sme Lipšica vyzvali, nech je chlap a žiada basu aj pre seba. Ale vieme, že nie je (chlap) a nemôže byť: je to len taký zbabelý chlapček, ktorý rozbil okno a kričí, že za to môže okno. Desí ma ten dvojaký meter. Ak na priechode zrazíte niekoho vy, tak vás bude Lipšic posielať do basy. Ak vás na priechode zrazí Lipšic, tak je to vaša vina,“ píše smerák na sociálnej sieti. 
     
    Blaha venoval Lipšicovmu trestu hneď niekoľko statusov, ktoré na jeho facebookovom profile pribúdali počas dvoch dní.  
     
    Už druhý deň po spomínanom komentári sa ľavičiar obul do exposlanca znova. „Lipšic zrazil chodca na priechode pre chodcov pri prekročení rýchlosti, ale dostal len podmienku a dnes zvoláva tlačovky a útočí na všetkých naokolo. Pritom ten istý Lipšic ako minister posielal do basy všetkých, čo zrazili ľudí na priechode,“ dodáva Blaha v ďalšom statuse k veci. 

    Neštítia sa ničoho

    Podľa Lipšicovej obhajkyne Evy Mišíkovej je však ľahko overiteľný aj fakt, že Daniel Lipšic ako minister spravodlivosti nikdy nepodal dovolanie, keď znalecké posudky konštatovali spoluzavinenie chodca, ako to bolo v jeho prípade.
     
    Tlačovku, na ktorej poslanci Smeru-SD vrátane Ľuboša Blahu vyzvali Daniela Lipšica, aby žiadal o prísnejší trest, komentuje na sociálnej sieti aj podpredseda SaS Ľubomír Galko. Aj keď tak trochu nepriamo. „Títo smerácki zlodeji sa tak strašne boja, že pôjdu do basy, že sa neštítia žiadnej žumpy. A to, že na takejto tlačovke stojí v ich čele Martin Glváč a vedľa neho stojí Blaha, je symptomatické,“ píše poslanec liberálov. 
     
    Galko pokračuje tým, že poslanci Smeru-SD neprišli podľa neho bez ospravedlnenia na Výbor Národnej rady SR pre kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva, a tým ho vraj znefunkčnili. Podpredseda SaS píše aj o tom, čo bolo podľa neho za týmto krokom smerákov. 
     
    „Vedeli, že ma opozícia ide opätovne navrhnúť do komisie na kontrolu odposluchov. Poriadne musia mať za ušami. Daniel Lipšic, máš moju podporu a pevne verím, že sa čoskoro vrátiš a spoločne nastolíme po najbližších voľbách právo a spravodlivosť,“ uzatvára Galko. 
     
    - Reklama -