Namiesto kazateľov džihádu potrebujeme v našich väzniciach evanjelium, odkazuje europoslanec Škripek

    0
    Islamský militant v propagandistickom videu vysvetľuje, ako správne zabiť neveriaceho v pozadí (Autor: reprofoto: videopress.com)
    Práve väzenia sú v Európe často miestami, kde sa ľudia priučia tomu najhoršiemu, a v uplynulých rokoch sa čoraz častejšie stáva, že sa práve vo väzeniach rodia noví radikáli. Ľudia odsúdení za menšie zločiny, ako sú krádeže či podvody, sa môžu za mrežami stať terčom zločincov, ktorí ich radikalizujú a presvedčia, aby sa dali napríklad na stranu džihádistov. Keď sa takíto ľudia dostanú na slobodu, môžu predstavovať veľké nebezpečenstvo. 
     
    Branislav Škripek sa téme radikalizácie v európskych väzeniach venoval na pôde Európskeho parlamentu. Slovenský europoslanec pripomína úlohu nápravných zariadení, ktorou je potrestať, ale aj prevychovať väzňov. 
     
    „Čo by malo trápiť Úniu, je osobnostná zmena tých ľudí, ktorí už sú vo väzniciach, a prevencia pred radikalizáciou. Majú sa zmeniť k dobrému, ale čo vidíme? Šírenie džihádizmu a to je metlou súčasnej spoločnosti, ktorá spôsobuje teroristické útoky na civilné obyvateľstvo,“ povedal Škripek v pléne Európskeho parlamentu. 
     
    Podľa toho, čo europoslanec píše vo facebookovom statuse k videu zo svojho vystúpenia na sociálnej sieti, Škripek verí, že je to práve katolícka viera, ktorá môže väzňov ochrániť pred tým, aby sa pridali k džihádistom.  
     
    „Pracovníci kresťanských organizácií a kresťanskí kazatelia vidia, ako sa životy väzňov naprieč Európou menili vďaka moci evanjelia Ježiša Krista. Vidia túto premenu ľudí, ktorí teraz vedia pomáhať druhým. Tak namiesto kazateľov džihádu potrebujeme v našich väzniciach evanjelium,“ zdôvodnil svoje tvrdenie Škripek. 
     
     
    - Reklama -