Kremeľ! Je to tu! Prejav „zbitého“ Miroslava Kalouska

    0
    Miroslav Kalousek (Autor: Hans Štembera)

    „Verejnosť v Českej republike sa rozhodla, že strany dvoch agentov Štátnej bezpečnosti a jedného extrémistu majú takmer ústavnú väčšinu,“ povedal Kalousek. „Je to cesta do pekiel. Možno do Kremľa, ale to je vlastne jedno,“ dodal.

    „Chcel by som sľúbiť, že v tom zložení, ktoré bude mať poslanecký klub TOP 09, urobíme maximum pre to, aby sme do budúcich volieb išli ako pravicové sily integrovanejší,“ pokračoval. Potom poďakoval stranám, ktoré podporovali TOP 09.

    „V momente, keď dvaja agenti ŠtB a jeden extrémista dajú dohromady pohodlnú väčšinu, je úplne vylúčené, aby sme sa zúčastnili na koaličných rokovaniach. Pochopiteľne, že TOP 09 bude v opozícii,“ zdôraznil Kalousek.

    Na analýzu povolebných chýb je podľa neho dosť času po voľbách. „Za päť týždňov bude volebný snem TOP 09,“ poznamenal Kalousek, ktorý sa dnes nechcel vyjadriť k svojej budúcnosti. Najprv to vraj urobí voči svojim straníckym kolegom.

    „Súčasná autokratická moc zastrašila mnoho ľudí. TOP 09 sa však nedá ani kúpiť, ani zastrašiť,“ dodal Kalousek.

    Na záver potom podotkol, že vie, že Andrej Babiš dostal desatinu preferenčných hlasov. „Prajem jeho voličom, aby to nikdy neľutovali,“ povedal.

    - Reklama -