Čo by sme na Slovensku za to dali, keby bol aj náš premiér trestne stíhaný, píše Galko v súvislosti s výsledkom českých volieb

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)
    Slovenská opozícia využíva v uplynulých mesiacoch každú, aj tú najmenšiu možnosť, aby sa obula do kabinetu Roberta Fica, a výnimkou nie sú ani voľby u našich najbližších susedov. V Česku zvíťazil na plnej čiare Andrej Babiš na čele hnutia ANO a prezident Miloš Zeman ho poverí zostavením vlády. 
     
    Práve Babišovho víťazstva sa Galko chytil vo svojom polnočnom statuse na sociálnej sieti. „Čo by sme my na Slovensku za to dali, keby bol aj náš premiér trestne stíhaný. U nás sa zatiaľ beztrestne vykecáva v samodiskusiách, kritikov kriminalizuje a kydá na opozíciu,“ píše poslanec SaS. 
     
    Pravda však je, že Babiša síce vyšetrujú v kauze Čapí hnízdo (Bocianie hniezdo), ale od soboty vyšetrovanie pozastavili, keďže bol Babiš zvolený a nadobudol imunitu. To však neznamená, že by bolo vyšetrovanie úplne zastavené. Bude pokračovať, keď Babiš stratí mandát. 
     
     
    Galko svojím polnočným statusom neskončil a v nedeľu ráno napísal ďalší. Tentoraz ho otočil nielen proti Smeru, ale proti celej európskej ľavici a sociálnej demokracii vo všeobecnosti. 
     
    „Čo to prinesie v ČR, sa ešte ukáže. Ale jedna vec je už dnes jasná. Európska ľavica a sociálna demokracia, resp. to, čo sa za ne vydáva, sú mŕtve. Chvíľu to ešte potrvá, ale aj na Slovensku príde doba, keď sa rôzni Blahovia a im podobní neschopní politickí kinderprofitliachači budú musieť začať živiť normálnou prácou,“ píše Galko o voľbách v susednom Česku. 
     
    - Reklama -