Nemci si povedali dosť. Už žiadne podnecovanie migrácie. Boj proti tým, čo lákajú migrantov na nemecké výhody, bude intenzívnejší

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)
    V rámci prebiehajúcej informačnej kampane ohlásil nedávno Berlín spustenie novej internetovej stránky RumoursAboutGermany.info, ktorá bude vyvracať fámy ohľadne prijímania utečencov v Nemecku, uviedla agentúra DPA. Obsah stránky má byť dostupný v arabskom, francúzskom a nemeckom jazyku.
     
    “Chceme zamedziť tomu, aby sa ľudia, ktorí sú už aj tak v ťažkej situácii, vydávali na cestu s prikrášlenými predstavami a falošnými očakávaniami,” vysvetlilo nemecké ministerstvo zahraničných vecí. Najdôležitejším cieľom je podľa neho “neponechať internetový priestor iba prevádzačom”.
     
    Na uvedenej stránke sa záujemcovia dočítajú o “siedmich najväčších klamstvách”, s ktorými môžu byť konfrontovaní ako migranti. Dozvedia sa tak, že Nemecko v skutočnosti nemá vyhradených 800.000 miest čisto pre utečencov z Afganistanu a neposkytuje každému imigrantovi štartovací príspevok 2000 eur či dokonca vlastný dom.
     
    Podľa spolkovej vlády je nepravdivé aj tvrdenie, že imigranti majú možnosť požiadať o kanadské vízum, ak sa im v Nemecku “nebude páčiť”.
     
    Internetová stránka je súčasťou informačnej kampane, ktorú Nemecko odštartovalo ešte v roku 2015. Doteraz boli pre tento účel využívané reklamné plochy, blogy a televízne či rozhlasové programy, a to priamo v Afganistane, Pakistane, ako aj v krajinách severnej a západnej Afriky.
     
    - Reklama -