Mýtus o veľkom a zlom Putinovi? Všetko môže byť vraj úplne inak, píše známy americký portál

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)
    Rusko a Putin pôsobia podľa portálu Politico ako mocnosť pripravená konfrontovať Spojené štáty kedykoľvek na všemožných frontoch. Je v tom však jeden háčik. Mnohí Rusi to tak nevnímajú a tvrdia, že sú to práve Američania, kto vytvára o ich prezidentovi hrôzostrašný obraz obávaného a všemocného politika. 
     
    Na budúci rok sú v Rusku voľby a tie súčasný šéf Kremľa takmer isto vyhrá a viacerí zahraniční experti aj priaznivci ruskej opozície sa zhodujú na tom, že Putin je autoritársky prezident, ktorý vládne tvrdou rukou. 
     
    Kým politici vo Washingtone vykresľujú Putina ako veľkého stratéga, ktorý manipuluje západnými politikmi, mnohé zdroje blízke Kremľu opisujú Putina úplne inak. Ruský prezident sa podľa Politico síce často uchyľuje k praktikám z príručky KGB a snaží sa vraj oživiť zašlú éru Sovietskeho zväzu, zďaleka však nemá takú moc ako sovietski lídri.  
     
    Putin sa oveľa viac zameriava na domácu scénu, kde musí riešiť akútne problémy. K nim patrí chudoba, nezamestnanosť a v neposlednom rade aj kritika zo strany opozície, ktorú sa už roky snaží umlčať. Problémy vo vnútri Ruska navyše robia aj sankcie Západu uvalené na krajinu za jej kroky na Ukrajine. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -