Masaker v Texase. Vrah v minulosti slúžil v letectve USA

    0
    Útočník v čiernom oblečení vošiel do kostola v Sutherland Springs a zastrelil 26 osôb, ďalších 20 zranil (Autor: TASR/AP)

    „Máme zlomené srdcia, ale Američania v temných dňoch ako týchto“ urobia to, čo vedia najlepšie – zomknú sa na pomoc trpiacim,“ odkázal americký líder domov zo zahraničnej cesty v Japonsku s tým, že sa modlí za obete a rodiny pozostalých po tejto 'hroznej streľbe'.

    Útočník v čiernom oblečení a s taktickou výzbrojou vrátane nepriestrelnej vesty vošiel v nedeľu predpoludním miestneho času do kostola v Sutherland Springs a začal strieľať z útočnej pušky do veriacich. Streľbu neprežilo 26 osôb, ďalších 20 bolo zranených.

    Pentagón krátko po tom, ako médiá zverejnili údajnú totožnosť páchateľa uviedol, že tento muž slúžil v minulosti pre vzdušné sily Spojených štátov. Ako uviedla hovorkyňa letectva Ann Stefanekova, Devin P. Kelley od roku 2010 až do svojho odchodu v roku 2014 slúžil na leteckej základni Holloman v Novom Mexiku a jeho špecializáciou bola logistika.

    Kelleyho v roku 2012 v letectve súdili a neskôr prepustili pre obvinenie z útoku na svoju manželku a dieťa, dodala.

    Agentúra AP s odvolaním sa na dva zdroje z prostredia vyšetrovania predtým uviedla, že strelcom bol 26-ročný Devin Kelley. Predpokladaný páchateľ Kelly žil podľa zdroja AP na predmestí San Antonia a na základe doterajších zistení prepojenie s organizovanou teroristickou skupinou nemal. Vyšetrovatelia teraz preverujú jeho účty na sociálnych sieťach a možný motív jeho konania.

    Polícia totožnosť strelca stále oficiálne nepotvrdila.

    - Reklama -